11.11.2011. / 13:10

Autor: Nacional.hr

Nitko neće HDZ za koalicijskog partnera

"Razgovora s HDZ-om nije bilo i neće biti. Oni u ovim izborima imaju svoj put, a mi svoj", izjavio je Josip Friščić

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNagađalo se kako će nakon koalicije s Kerumom HDZ pridobiti Milana Bandića i Ružu Tomašić pa čak i Ljubu Jurčića kao koalicijske partnere. Međutim, stranka na vlasti dobila je - odbijenice, izvještava Večernji list.

Nakon što potpisan koalicijski sporazum sa Željkom Kerumom za Dalmaciju, HDZ još jedino pregovara s Vesnom Škare-Ožbolt, predsjednicom Demokratskog centra. Iz neimenovanih izvora se saznaje kako bi Vesna Škare-Ožbolt trebala zauzeti mjesto na listi u VI. izbornoj jedinici u Velikoj Gorici. Navodno je prije nekoliko mjeseci postojala je ideja da svi članovi DC-a prijeđu u HDZ, no vodstvo stranke to nije prihvatilo. Podsjetimo kako je 2010. godine velikogoričkom HDZ-u, koji predvodi Ivan Šuker, DC osigurao većinu u Gradskom vijeću. HDZ je skoro sve dogovorio s Milanom Bandićem, no pregovori su prekinuti. Nagađa se kako je to uzrokovala Bandićeva slaba popularnost u anketama.

Nitko ne želi u savez s HDZ-om pa niti sadašnji partneri. "Razgovora s HDZ-om nije bilo i neće biti. Oni u ovim izborima imaju svoj put, a mi svoj", izjavio je Josip Friščić, predsjednik HSS-a.

"Iz HDZ-a me nisu zvali, nije bilo nikakve ponude ni poziva za razgovor, niti sam ja o tome razmišljao! Moja je odluka da na izbore ne idemo s parlamentarnim strankama, nego eventualno s regionalnima. A možda to čini i HDZ, kako bi poručio i Ljubo je s nama, glasajte za nas", rekao je Ljubo Jurčić, dodavši kako je poslijeizborna koalicija s HDZ-om 'hipotetično pitanje'.

"Nitko me iz HDZ-a nije nazvao niti nudio koaliciju. Posljednji put, i to neslužbeno, o tome sam razgovarala sa Šeksom i Čobankovićem prije godinu i pol, no već je tada moj odgovor bio negativan. Rekla sam im da su uništili Hrvatsku, najduže su na vlasti i ne želim im biti "alibi". Ni oni, a ni SDP, nisu zaslužili vlast", kazala je Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. A. Starčević.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 11.11.11. 13:27

Pa svima osim retardiranoj Jaci i Kerumu je jasno da ih čeka potop za malo više od 20-ak dana.

Nažalost, 20-ak godina prekasno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika