12.11.2011. / 08:09

Autor: Hina , Nacional.hr

Putin

Berlusconi među posljednjim Mohikancima

"Mislim da je on jedan od najboljih političara u Europi, usprkos njegovu uvredljivom ponašanju prema ženama", rekao je Putin pred međunarodnim stručnjacima u Klubu Valdaju

ArhivaArhivaRuski premijer Vladimir Putin pohvalio je u petak političke kvalitete Silvija Berlusconija koji je ovih dana najavio ostavku na dužnost predsjednika talijanske vlade, nazivajući ga "jednim od posljednih Mohikanaca" u politici.

"Mislim da je on jedan od najboljih političara u Europi, usprkos njegovu uvredljivom ponašanju prema ženama", rekao je pred međunarodnim stručnjacima u Klubu Valdaju.

"On je jedan od posljednjih Mohikanaca u politici", istaknuo je Putin.

Il Cavaliere (75) je u utorak pod pritiskom tržišta i pošto je izgubio većinu najavio da će odstupiti s dužnosti čim parlament prihvati niz proračunskih i gospodarskih mjera koje je obećao Europskoj uniji.

Putin je ipak pohvalno ocijenio Berlusconijev rad.

"Činjenica da je bio na vlasti nedvojbeno je bila korisna za Italiju, on je bio čimbenik stabilnosti domaće politike", kazao je.

"Bio je jako otvoren, uvijek je govorio što je mislio", naglasio je ruski premijer.

Vladimir Putin i Silvio Berlusconi prijatelji su već dugi niz godina i pri svakom susretu otvoreno pokazuju svoju bliskost.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika