12.11.2011. / 12:19

Autor: Hina , Nacional.hr

Oglašena prodaja

Novi list - 86 milijuna kuna

Po podacima iz financijskog izvještaja, Dioki Grupa u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je gubitak od 226,7 milijuna kuna, što je znatan porast u odnosu na 141,2 milijuna kuna gubitka u istom razdoblju prošle godine

Zgrada Novog listaZgrada Novog listaPočetna cijena za paket od 80,32 posto dionica riječkog Novog lista d.d. je 86 milijuna kuna, stoji u pozivu za podnošenje ponuda za kupnju dionica, koji je danas za Zagrebačku banku kao založnog vjerovnika objavilo Investicijsko društvo Interkapital vrijednosni papiri d.d.

Zagrebačka banka aktivirala je svoje založno pravo kao vjerovnik Diokija, kako bi vratila novac koji joj je dužna ta tvrtka. Dioki je vlasnik većinskog dijela, odnosno 80,32 posto dionica Novog lista.

U pozivu za podnošenje ponuda stoji da se prodaje paket od 48.191 dionice, koje glase na založne dužnike Dioki d.d.(18.190 dionica, tj. 30,32 posto od ukupno izdanih dionica) i Riječki list d.o.o. (30.001 dionica, odnosno 50 posto od ukupno izdanih dionica).

Kao kupci na javnoj dražbi mogu sudjelovati domaće i strane pravne ili fizičke osobe, prodaja će se obaviti bez prethodne objave prospekta, a kupnja će se odvijati po načelu "sve ili ništa" , što znači da se prodaje isključivo cijeli paket od 48.191 dionice.

Rok za predaju ponuda je 21. studenog, kao osiguranje ozbiljnosti ponude, svaki ponuditelj mora uplatiti polog u visini 10 posto iznosa početne cijene, a otvaranje ponuda bit će 22. studenog ove godine.

Kraća inačica poziva objavljena je u dnevnim novinama, a cjeloviti poziv objavljen je na www.intercapital.hr.

Novi list kupio je Dioki Roberta Ježića u svibnju 2008., a sada ta tvrka ima probleme u poslovanju. Po podacima iz financijskog izvještaja, Dioki Grupa u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je gubitak od 226,7 milijuna kuna, što je znatan porast u odnosu na 141,2 milijuna kuna gubitka u istom razdoblju prošle godine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika