13.11.2011. / 12:23

Autor: Hina , Nacional.hr

Kina frustrira SAD

Američki je predsjednik u govoru koji je održao na Forumu optužio Kinu da krši pravo na zaštitu intelektualnog vlasništva američkih poduzeća zbog čega ona gube prednost

Predsjednik Barack Obama rekao je u subotu kineskom kolegi Hu Jintau da SAD gubi strpljenje zbog gospodarske politike Kine, izvijestio je visoki američki dužnosnik nakon razgovora dvojice predsjednika u Honoluluu.

Obama je "vrlo jasno rekao da Amerikanci i njihova poduzeća sve više gube strpljenje zbog sporosti promjena u gospodarskoj politici Kine i razvoja kinesko-američkih gospodarskih odnosa", rekao je Michael Froman, Obamin savjetnik za međunarodnu ekonomiju na margini Foruma azijsko-pacifičke gospodarske suradnje (APEC).

Američki je predsjednik u govoru koji je održao na Forumu optužio Kinu da krši pravo na zaštitu intelektualnog vlasništva američkih poduzeća zbog čega ona gube prednost.

"Nije prihvatljivo da ne možemo iskoristiti prednost koja nam je potrebna na tako golemom tržištu poput kineskoga", rekao je Obama. "Želimo da poštujete pravila igre", rekao je američki predsjednik ponovivši da je kineski juan i dalje podcijenjen, unatoč porastu tijekom proteklih godina.

Hu je, obraćajući se istom skupu rekao kako se njegova zemlja trudi povećati uvoz kako bi poduprla globalni rast, ali nije najavio rast juana.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika