14.11.2011. / 11:59

Autor: Nacional.hr

Mejra Mujčić u "bijelo crnim šumovima"

Otvorenju izožbe prisustvovala su brojna poznata lica likovne, glazbene, filmske umjetnosti, ali i drugi ljubitelji Mejrinog umjetničkog izričaj

Mejra Mujčić i Vedrana ErgićMejra Mujčić i Vedrana ErgićU prostoru restorana Dubravkin put otvorena je izložba "Bijelo crni šumovi" akademske slikarice Mejre Mujčić. Otvorenju izožbe prisustvovala su brojna poznata lica likovne, glazbene, filmske umjetnosti, ali i drugi ljubitelji Mejrinog umjetničkog izričaja: glumice Leona Paraminski i Judita Franković, fotografkinja Mara Bratoš, arhitektica Vedrana Ergić, glazbenik Matija Dedić, modna kolumnistica Iva Balaban, direktorica marketinga koncerna Agrokor Iva Balent i dr. Izložbu se može pogledati svaki dan od 11- 22 sata.

Mejra Mujičić rođena 1973. godine. Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti, slikarstvo u Zagrebu 1995. godine. Godine 1999. osvaja stipendiju Mino Paper Art Project u Japanu. Od 2001. godine vodi galeriju Moria u Starome Gradu na Hvaru, izlagački prostor u kojem je do sada sudjelovalo preko 35 umjetnika iz Hrvatske i inozemstva. Od 2002. godine jedna je od organizatorica književnog festivala Faro(pi)s. Sa Majom Mujičić 2006.godine prokreće projekt “little Horse and Baby Beauys” Izlagačkom djelatnošću bavi se od 1995. godine, te je izlagala na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji I inozemstvu. Dobitnica je nekoliko nagrada. Članica je Hzsu i Hdlu od 1996. Multimedija I instalcije su najčešći način izražavanja Mejre Mujičić ali slikarstvo je medij koji je stalno prisutan. Slike su često početak promisljanja i autorici sluze kao skica multimedijalnog izražaja. Ciklus “bijelo crni šumovi ” podcrtava medjuprostor Mejrinog multidisciplinarnog izričaja kroz crtačko-slikarske eksperimente.

Ovom izložbom Dubravkin put otvorio je zimsku sezonu svojih društvenih događaja koji će uslijediti kroz cijeli studeni i prosinac i time obogatiti društvenu, kulturnu i gastronomsku ponudu grada Zagreba.

Vezane vijesti

„Kako preživjeti rat“

„Kako preživjeti rat“

U povodu 70. obljetnice ustanka u Hrvatskom zagorju večeras je u Muzeju „Staro selo“ u Kumrovcu otvorena izložba „Kako preživjeti rat“. Autor izložbe… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika