15.11.2011. / 12:20

Autor: Nacional.hr

Bogoslovi izbačeni zbog 'sumnje' u homoseksualnost

Slučajevi se još uvijek pojedinačno razmatraju, a konačnu odluku donijet će svaki biskup za svog kandidata

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNekolicina svećeničkih kandidata udaljeno je iz riječke bogoslovije zbog sumnje u homoseksualne sklonosti, izvještava Novi list.

Izbačen je i bogoslov koji ih je prijavio jer je do, za njih kompromitirajućih podataka, došao na nedopušten način. Bogoslov je, naime, nedopušteno došao do privatnih kompjuterskih podataka i sadržaja svojih kolega o čemu je kasnije izvjestio poglavare sjemeništa.

Od početka slučaja posebno se vodi računa da se zaštiti privatnost tih mladića te se ne spominju imena niti broj osoba. Slučajevi se još uvijek pojedinačno razmatraju, a konačnu odluku donijet će svaki biskup za svog kandidata.

Dodajmo kako je Kongregacija za katolički odgoj 2005. godine izdala uputu u kojoj se navodi kako ne mogu postati svećenicima osobe za koje se utvrde 'duboko ukorijenjene homoseksualne sklonosti'.

Vezane vijesti

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko usprotivio se u ponedjeljak planiranom nastavku gradnje pravoslavne… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 15.11.11. 12:50

A što onda ako se utvrdi da homoseksualne sklonosti nisu "duboko ukorijenjene"?, što god to značilo. Pa bi se iz upute Kongregacije za katolički odgoj dalo zaključiti da bi mogli postati svećenicima oni sa "lakšim" homoseksualnim sklonostima! Takve Kongregacija, pretpostavljam, drži izlječivima, pa zato.


registracija
14/7/11

Trinity, 15.11.11. 12:57

Usput, vidljivo je i da u Katoličkoj crkvi "zviždači" ne uživaju zaštitu. No mercy!


registracija
15/11/11

buco091, 15.11.11. 16:31

A kakva je razlika između heteroseksualnih i homoseksualnih sklonosti kad je u pitanju celibat bogoslova?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika