17.11.2011. / 19:10

Autor: Hina

Radović ucjenjivao Čermaka da bi ga prestao blatiti u medijima

Pisac i aktivist Saša Radović ucjenjivao je dva mjeseca generala i poduzetnika Ivana Čermaka, tražeći od njega milijun eura kako bi ga prestao blatiti u medijima zbog ratnog profiterstva, a uhićen je jučer oko 17 sati kod tunela Učka nakon što mu je Čermak predao dio novca.

Ivan ČermakIvan ČermakPisac i aktivist Saša Radović ucjenjivao je dva mjeseca generala i poduzetnika Ivana Čermaka, tražeći od njega milijun eura kako bi ga prestao blatiti u medijima zbog ratnog profiterstva, a uhićen je jučer oko 17 sati kod tunela Učka nakon što mu je Čermak predao dio novca.

Policija nije otkrila novinarima identitet ucjenjivača kao ni iznos koji je on tražio od žrtve, no neslužbeno se doznaje se da je riječ o Saši Radoviću, aktivistu i piscu te jednom od organizatora prosvjeda "Stegnite vi svoj remen, bando lopovska" na kojima su se prozivali ratni profiteri i kriminalci.

Načelnik sektora kriminalističke policije Marko Mikulić rekao je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare da je počinitelj poznavao Čermaka i da je uhićen nakon izvida u suradnji s Državnim odvjetništvom.

Ucjenjivač je od Čermaka tražio iznimno visoku svotu novca nakon čega je Čermak s njim uspio ispregovarati dvostruko niži iznos, rekao je Mikulić.

Čermak je slučaj prijavio policiji koja je s njim jučer došla do Učke i u policijskoj klopci uhitila počinitelja na parkiralištu pored tunela nakon što je preuzeo dio tog umanjenog iznosa novca.

Na primopredaju novca s ucjenjivačem je došla i njegova supruga koja je odvedena na obavijesni razgovor, a hoće li i ona biti kazneno prijavljena odlučit će općinsko državno odvjetništvo.

Vezane vijesti

Trojica mladića poginula kod Tromilje

Trojica mladića poginula kod Tromilje

U teškoj prometnoj nezgodi koja se jutros oko 3 sata dogodila na državnoj cesti D-33, pored naselja Tromilja, poginula su trojica mladića, doznaje se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika