20.11.2011. / 15:58

Autor: Hina

Dvadeset godina od masakra na Ovčari

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja, te polaganjem ruža na mjesto masovne grobnice, obilježena je 20. obljetnica ubojstva 200 ranjenika, medicinskog osoblja i civila odvedenih iz vukovarske bolnice 19. studenoga 1991. godine, a pogubljenih na današnji dan 1991. godine na farmi Ovčara, desetak kilometara udaljenoj od Vukovara.

Još uvijek se traga za ranjenicima iz vukovarske bolniceJoš uvijek se traga za ranjenicima iz vukovarske bolnicePolaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja, te polaganjem ruža na mjesto masovne grobnice, obilježena je 20. obljetnica ubojstva 200 ranjenika, medicinskog osoblja i civila odvedenih iz vukovarske bolnice 19. studenoga 1991. godine, a pogubljenih na današnji dan 1991. godine na farmi Ovčara, desetak kilometara udaljenoj od Vukovara.

Po podacima vukovarske bolnice, iz te zdravstvene ustanove 19. studenoga, dan nakon što je 18. studenoga slomljena obrana grada, odvedena je najmanje 261 osoba. Posmrtni ostaci 200 osoba ekshumirani su na Ovčari dok se za preostalima još uvijek traga.

Tijekom komemorativne svečanosti nazvane "Niste vi sami, mi smo s vama", održane u organizaciji Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata Vukovar, pročitana su imena svih 200 žrtava, a zatim je molitvu predvodio fra Ivica Jagodić, župnik vukovarske Župe sv. Filipa i Jakova.

Skupu su nazočni bili i sudionici 4. mimohoda Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata "Vi ste naš ponos, mi smo vaša snaga" koji su u hodnji prošli od spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata do Ovčare.

Obilježavanje 20. obljetnice stradanja na Ovčari, upriličena je u sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, koji se ove godine obilježava pod geslom "Hrabri ljudi". Tijekom dopodneva obilježena je i 20. obljetnica stradanja Vukovaraca na Veleprometu te održani VII. novinarsko-književnički susret "Grad-to ste vi" u spomen na ratnog novinara i urednika Hrvatskog radija Vukovar Sinišu Glavaševića, ubijenog na Ovčari.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine završava večeras svetom misom za žrtve Ovčare koju će u crkvi Kraljice mučenika u vukovarskoj gradskoj četvrti Sajmište služiti tamošnji župnik, velečasni Mato Martinković.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
10/1/07

satruncica, 20.11.11. 16:44

Na znanje svima koji plaču u Vukovaru, u Škabrnji, Ovčari i ovoj licemjernoj vlasti, da se u srcu Zadra, elitnom dijelu Borik, gradi kuća NEVENU LEŽAIĆU koji je bio aktivni funkcionar Krajine i pomagao Ratku Mladiću u granatiranju i osvajanju iste te Škabrnje, gdje nam jučer Kalmeta drži govor.... Na ploči na graidlištu u ulici Matije Gupca 7 jasno piše Objekt: stambeno-poslovni a investitor NEVEN LEŽAIĆ. Upoznali smo novinare, HVIDRU,. Udruge udovica boraca domovinskog rata, Brantielje, načelnika Škabrnje, Božu nam Kalmetu.... nitko nije trepnuo okom. Pozivam novinare Nacionala na gradilište. Naravno, dozvole je dala ta hadezeovska vlast u Zadru koja traži još 10 mandata u Saboru.... Dođite u Zadar, fotografirajte. Pljunite u facu licemjernoj vlasti!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika