Objavljeno u Nacionalu br. 836, 2011-11-22

Autor: Jasna Babić

Trio hrvatskih terora

Norac, Petrač i Sulić uskoro na slobodi

Petrač je prvi put tražio skraćenje kazne uz uvjetno oslobađanje 2009. Ali se tome usprotivio Ivan Šimonović, tadašnji ministar pravosuđa u vladi Ive Sanadera, koji nije mogao zaboraviti da mu je Petrač udijelio naziv „smradnader“

Mirko Norac; photo: Goran Stanzl/PIXSELLMirko Norac; photo: Goran Stanzl/PIXSELLTri reprezentativne figure hrvatske post-komunističke povijesti - Hrvoje Petrač, Mirko Norac i Leon Sulić - izlaze na slobodu 25. studenoga. Riječ je o odluci Povjerenstva za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa iz rujna ove godine.

Mirko Norac bio je osuđen zbog ratnog zločina 1991. u Gospiću i Medačkom džepu, Hrvoje Petrač kao ucjenjivač i otmičar sina Vladimira Zagorca. Leon Sulić, kažnjen je s pet godina zatvora zbog privatizacijske pljačke Croatia-busa. Jedino je Petračevo prijevremeno oslobađanje za sada uzburkalo javnost. Tako je već danas u opticaj puštena informacija o njegovu oslobađanju, navodno, čak prije određenoga datuma. Petrač je prvi put tražio skraćenje kazne uz uvjetno oslobađanje 2009. Ali se tome usprotivio Ivan Šimonović, tadašnji ministar pravosuđa u vladi Ive Sanadera, koji nije mogao zaboraviti da mu je Petrač udijelio naziv „smradnader“.

Pošto je tijekom kazne promijenio sedam kaznionica po cijeloj Hrvatskoj, Petrač je pušten na slobodu kada su se prilike toliko izokrenule da će Sanader, vrlo vjerojatno, zauzeti njegovo mjesto.

Vezane vijesti

Petrač i Mateković Zagorcu moraju vratiti 750.000 eura

Petrač i Mateković Zagorcu moraju vratiti 750.000 eura

Hrvoje Petrač i Ivan Mateković, pravomoćno osuđeni zbog otmice sina bivšeg generala i pomoćnika ministra obrane Vladimira Zagorca, moraju Zagorcu… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 22.11.11. 09:26

Eto nama budućih saborskih zastupnika.
Mi smo doista jedinstvena zemlja: iz zatvora se ide u parlament i iz parlamenta u zatvor.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika