22.11.2011. / 11:20

Autor: Nacional.hr

HDZ-u ipak kredit za financiranje kampanje

Postojao je i plan zalaganja zgrade središnjice za kredit kod banke

Jadranka KosorJadranka KosorViše ljudi iz vodstva HDZ-a potvrdilo je kako je stranka uspjela dobiti kredit za financiranje predizborne kampanje, izvještava Novi list.

Dodatne informacije o kreditu izvori nisu htjeli otkriti, ne zna se koja banka je odobrila kredit. Nije poznata ni visina kamate kao ni do kad HDZ mora vratiti zajam. Pozajmica je navodno manja od deset milijuna kuna i a kredit, piše riječki list, nije bilo teško dobiti, jer HDZ može računati na naknadu troškova iz proračuna nakon izbora s 180 000 kuna po svakom zastupničkom mjestu koje osvoji. Stranka će dobiti i novac iz proračuna za redovito godišnje financiranje rada. Političke stranke na troškove promidžbe maksimalno mogu potrošiti 1,5 milijun kuna po izbornoj jedinici, što znači da ukupni izdaci HDZ-a za izbore zajedno s listom za dijasporu, mogu dosegnuti 16.5 milijuna kuna.

Podsjećamo kako je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor prije tri tjedna najavila kako će članovi stranke morati davati osobne mjenice kako bi se osigurao novac za izbornu kampanju. Postojao je i plan zalaganja zgrade središnjice za kredit kod banke. Jadranka Kosor bila je svjesna kako će to biti teško nakon što je DORH blokirao zgradu u sklopu istrage protiv stranke.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
10/1/07

satruncica, 23.11.11. 09:58

Dabogda ga otplaćivali iz vlastitog džepa. Kao što kredite otplaćujemo mi obični smrtnici.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika