22.11.2011. / 11:30

Autor: Nacional.hr

EU

Potrebno 15.000 spremnih službenika

Vesna Pusić tvrdi kako je domaća birokracija ima vrlo površno znanje o EU i ukoliko se ne pokrene program edukacije djelatnika u državnoj i lokalnoj upravi nećemo moći dobiti novac iz europskih fondova

Foto: Ilustracija (Pixsell)Foto: Ilustracija (Pixsell)Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju državni službenici morali bi znati poslovnike, procedure, sudjelovati u oko tri tisuće europskih odbora, točno govoriti bar jedan od radnih jezika EU i tako dalje.

Profesor Damir Grubiša s Fakulteta političkih znanosti, smatra kako zaposlenici državne uprave za to nisu spremni, piše Poslovni dnevnik. Dodajmo kako će trećina njih, radi se o brojci od 15 000 ljudi, morati sudjelovati u procesima odlučivanja u raznim tijelima i projektima EU-a bez pomoći šefa.

Vesna Pusić tvrdi kako je domaća birokracija ima vrlo površno znanje o EU i ukoliko se ne pokrene program edukacije djelatnika u državnoj i lokalnoj upravi nećemo moći dobiti novac iz europskih fondova.

Dragutin Lesar i Tonino Picula slažu se s Vesnom Pusić i ističu žaljenje što već ranije nije počeo program edukacije te pozivaju vlasti na hitno djelovanje po tom pitanju. Darinko Kosor je izjavio kako se osposobljavanje kadrova stigne obaviti u godinu i pol dana.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 22.11.11. 12:41

i josh ktome budu morali raditi vishe, flexibilnije a za manje novaca! trenutno je birokraciji predobro. odgovornost nula, efikasnost vQurcu, lova do krova.
bitch


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika