23.11.2011. / 12:08

Autor: Hina

Gul o Cipru: "Pola zemlje" vodit će "mizerni" EU

Turski predsjednik Abdulah Gul komentirao je ciparsko preuzimanje rotirajućeg predsjedništva Europskom unijom iduće godine rekavši da će "pola zemlje" voditi "mizernu uniju", objavili su u srijedu turski mediji.

Abdulah GulAbdulah GulTurski predsjednik Abdulah Gul komentirao je ciparsko preuzimanje rotirajućeg predsjedništva Europskom unijom iduće godine rekavši da će "pola zemlje" voditi "mizernu uniju", objavili su u srijedu turski mediji.

Gul je dao tu izjavu turskim novinarima tijekom posjeta Velikoj Britaniji, a ona održava frustraciju Ankare glede pristupnog procesa s EU-om koji je zaustavljen zbog podjele Cipra i protivljenja Francuske i Njemačke turskom pridruživanju Uniji, piše Reuters.

Gul je rekao da neotvaranje novih poglavlja u turskom pregovaračkom procesu šteti ugledu EU-a te da bi Unija još više mogla izgubiti svoju vjerodostojnost 2012. kada Cipar preuzme rotirajuće predsjedništvo u srpnju.

"Sada će pola zemlje, ova nepotpuna zemlja, preuzeti predsjedanje EU-om", rekao je Gul, a prenio je list Aksam. "To će biti polupredsjedništvo koje će voditi mizernu uniju. Točno tu frazu sam rekao čelnicima EU-a."

Turska je ranije rekla da će zamrznuti svoje veze s predsjedništvom EU-a kada Cipar preuzme tu ulogu.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika