04.12.2011. / 13:57

Autor: Hina , Nacional.hr

Rusija:

Hakeri napali neovisne medije i izborne promatrače

Vladajuća stranka Ujedinjena Rusija premijera Vladimira Putina mogla bi dobiti manje glasova nego što se očekuje, a to je istodobno i svojevrsni test Putinove popularnosti prije njegova očekivanog povratka na mjesto predsjednika početkom iduće godine

IlustracijaIlustracijaRadio postaja Eho Moskva i internetski portal Slon.ru te organizacija za nadzor izbora Golos objavili su kako su njihove internetske stranice jutros "srušili" hakeri nastojeći ih na taj način ušutkati zbog objavljivanja informacija o nepravilnostima koje su se dogodile tijekom današnjih parlamentarnih izbora.

Vladajuća stranka Ujedinjena Rusija premijera Vladimira Putina mogla bi dobiti manje glasova nego što se očekuje, a to je istodobno i svojevrsni test Putinove popularnosti prije njegova očekivanog povratka na mjesto predsjednika početkom iduće godine.

Internetske stranice radio-postaje Eho Moskva, online portal Slon.ru i organizacija za nadzor izbora Golos, hakirane su jutros u 8.00 sati po mjesnom vremenu.

"Čini nam se da središnje izborno povjerenstvo, državno odvjetnišvo i hakeri djeluju zajedno", rekao je za Reuters direktor portala Slon.ru Maksim Kašulinski.

Predsjednik Dmitrij Medvedev, koji bi trebao preuzeti premijersku dužnost kako bi na mjesto predsjednika države iduće godine ponovno došao aktualni premijer i bivši predsjednik Vladimir Putin, odbacio je bilo kakve navode o potencijalnoj izbornoj prijevari.

Nijedan predstavnik Središnjeg izbornog povjerenstva niti bilo tko iz ureda Državnog tužitelja nije bio dostupan za razgovor s Reutersovim novinarom.

Oporbene stranke uputile su u nedjelju mnoge primjedbe na izborne nepravilnosti, od viška listića do zastrašivanja birača.

Glavni urednik Eha Moskve Aleksej Venediktov napisao je na svom twitter računu kako je očito "da se radi o hakerskom napadu kako bi se zaustavilo objavljivanje informacija o izbornim nepravilnostima".

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika