08.12.2011. / 17:08

Autor: Hina

Pismo-bomba za direktora Deutsche Banke

Sumnjiva omotnica poslana izvršnom direktoru Deutsche Banke Josefu Ackermannu, simbolu kapitalizma u Njemačkoj, jest pismo-bomba, potvrdili su u četvrtak istražitelji, dodavši da do sada nitko nije preuzeo odgovornost za paket koji je policija presrela u srijedu navečer.

Josef AckermannJosef AckermannSumnjiva omotnica poslana izvršnom direktoru Deutsche Banke Josefu Ackermannu, simbolu kapitalizma u Njemačkoj, jest pismo-bomba, potvrdili su u četvrtak istražitelji, dodavši da do sada nitko nije preuzeo odgovornost za paket koji je policija presrela u srijedu navečer.

"Početna istraga je pokazala da je riječ o pismu-bombi", priopćio je ured za kaznene istrage savezne države Hessen.

Policija je banke diljem Europe upozorila da pojačaju oprez zbog sve većega nezadovoljstva građana protiv bankovnog sustava. I u Frankfurtu, kao i u New Yorku, Washingtonu, Londonu i još mnogim drugim gradovima, djeluje pokret "Occupy", no frankfutski ogranak pokreta, okupljen ispred Europske središnje banke, odbija bilo kakvu povezanost sa slanjem opasne pošiljke.

Ackermann, 63-godišnji Švicarac, prvi je stranac na čelu najveće njemačke banke.

Banke su u cijelom svijetu došle na zao glas zbog rasipnosti i gramzivosti.

Vezane vijesti

'Geuro' - slamka spasa za Grčku?

'Geuro' - slamka spasa za Grčku?

Čelnik istraživačkog odjela Deutsche Banke, Thomas Mayer, tvrdi kako je najbolja šansa Grčke za izlazak iz krize i ostanak u eurozoni usvajanje… Više

Komentari

registracija
26/11/09

CH2710, 08.12.11. 18:10

Ackermann "zarađuje" 60'000.00 eura - dnevno, uključujući i praznike... zar je onda čudno da ga netko mrzi...???


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika