16.02.2012. / 11:45

Autor: Hina

Iran spreman na dijalog

Kratko pismo, u kojem nisu ponuđeni posebni prijedlozi glede nuklearnog pitanja, teško će uvjeriti zapadne države da je Teheran spreman ući u važne pregovore za rješavanje dugotrajnog spora

ArhivaArhivaIran je predložio da se što prije nastave pregovori sa svjetskim silama o nuklearnom programu, pokazalo je pismo koje je Teheran poslao visokoj predstavnici EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton, a u čiji je posjed došao Reuters u četvrtak.

Kratko pismo, u kojem nisu ponuđeni posebni prijedlozi glede nuklearnog pitanja, teško će uvjeriti zapadne države da je Teheran spreman ući u važne pregovore za rješavanje dugotrajnog spora.

"Mi izražavamo našu spremnost na dijalog o nizu različitih pitanja koji može postaviti temelje za konstruktivnu... suradnju", navodi se u pismu od 14. veljače koje je potpisao glavni iranski nuklearni pregovarač Said Džalil.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika