08.12.2011. / 20:39

Autor: Vojislav Mazzocco

Doznajemo:

Kotromanović ministar obrane, Mrsić izvisio

Milanović se nije složio s Josipovićevom idejom da Mrsić bude ministar obrane, već mu je ponudio mjesto ministra branitelja što je Mrsić odbio

Ivo Josipović i Zoran MilanovićIvo Josipović i Zoran MilanovićZoran Milanović ušao je u prvi sukob s Predsjednikom Republike. Naime, Ivu Josipovića obavijestio je jučer da predsjednikov favorit Mirando Mrsić, neće biti ministar obrane nego da će to mjesto zauzeti Ante Kotromanović, kojem je prvotno bilo namijenjeno mjesto ministra branitelja.

Milanović je želio da Mrsić i Kotromanović zamijene ministarska mjesta, da Mrsić bude ministar branitelja, a Kotromanović ministar obrane, no Mrsić je to odbio s obrazloženjem da nikada nije bio branitelj i da nema legitimitet za tu funkciju. Hrvatska će tako dobiti ministra obrane s visokim vojnim činom na što u NATO-u sigurno neće gledati s odobravanjem.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
27/12/06

Skipp, 08.12.11. 21:26

A otkud vi to znate ?


registracija
30/9/09

davor12345, 08.12.11. 21:39

Kotromanović je bivši vojnik, odnosno sada je u mirovini i civil! Ne znam što bi to trebalo smetati za NATO! Kad je mogao burekdžija Šušak biti ministar obrane, pa valjda može i jedan umirovljeni časnik! Jedino je pitanje koliko je on pametan i stručan za taj posao. O tome bi se dalo razgovarati.


registracija
30/9/09

davor12345, 08.12.11. 21:49

Možda bi bilo ipak bolje da Kotromanović bude ministar branitelja!


registracija
18/6/09

Papar, 08.12.11. 21:50

Umirovljeni general je bio i Špegelj i Eisenhower i De Gauelle i Franjo.

To je loš argument. Mislim da Skipp postavlja pravo pitanje.


registracija
11/1/10

fluid, 08.12.11. 22:02

Osobno smatram i više očekujem kako bi Kotromanović kao takav,daleko više vrijedio na mjestu Ministra branitelja.Pitanje branitelja je toliko kompleksno i nakaradno da samo osoba sa čistom vojničkom karizmom,što Ante Kotromanović sigurno je,može raščistiti to umjetno stvoreno leglo nepoštenja i nepravdi.Drugu osobu koja će to raščistiti,ne vidim na tom mjestu.Jesam da se Kotromanovića nagradi boljom pozicijom,mislim da može odraditi i u obrani svoju zadaću,ali smatram da je nužno potrebniji u braniteljskom sektoru.Vjerovao sam kako će on to "srediti".Sada više ne vjerujem da će se to uopće srediti.Osobe tipa Ivić i slični,nema šanse da srede stanje lažnih branitelja.Jednostavno drugi neće shvatiti suštinu braniteljskih problema niti svu kompleksnost pojedinih nepravdi glede statusa u braniteljskoj populaciji.Ponavljam,sada više ne vjerujem u uspješno razrješenje braniteljskog gorijskog čvora.


registracija
15/11/06

rimaz, 08.12.11. 22:09

Ništa novoga u politici. Mora se malo i nagađati. Sačekajmo. Vjerujem da će biti iznenađenja i za novinare.


registracija
1/12/09

nadir, 08.12.11. 22:11

istog sam mišljenja da bi Kotromanović bio bolji sa braniteljima,a Mrsić je zaslužio nešto....


registracija
14/11/07

laufer, 09.12.11. 00:21

Čemu potenciranje "sukoba"?
Vladu sastavlja Milanović - i za nju odgovara - i nije vjerojatno da bi se Josipović u to aktivno petljao.
Imena su nevažna, važni su samo rezultati Vlade i njene politike.
A kako će sve to funkcionirati, vrlo brzo ćemo vidjeti.


registracija
11/11/11

weraw, 09.12.11. 01:36

Potpuno se slažem s lauferom. Josipović je dosad pokazao da najbolje od svih zna svoju ulogu u izvršnoj vlasti. Neka oni razgovaraju o kadrovima, ali Milanović sastavlja svoju Vladu. Mislim da se ovo napuhuje.
Posebno se slažem s konstatacijom da su jedino bitni rezultati. Svejedno je tko je ministar ovoga ili onoga, bitno je da obave posao bez afera i skandala. Najteže odluke ionako dolaze iz samog vrha, a ne od ministara.


registracija
5/3/10

starimudrac, 09.12.11. 08:36

novinari sami sebi postave pitanje, na njega si odgovore, a nakon toga se ne slažu sa svojim odgovorom. onda to upakiraju u priču koju nama prezentiraju. i srde se na čačića kad ih javno otrese pa nam to prikazuju kako je navodno nervozan. nema josipović veze s kadroviranjem u budučoj vladi, niti će imati. izuzetak su veleposlanička mjesta.


registracija
14/7/11

Trinity, 09.12.11. 10:23

Ne bih se baš složila da je svejedno tko je ministar!!
To svakako treba biti osoba koja ima stručnog znanja i odgovarajuću kvalifikaciju za određeno područje! Jer su ministri dio "samog vrha", tj. čine uži kabinet Vlade.
Što se tiče branitelja, to bi Ministarstvo trebalo ukinuti, i pretvoriti ga u Upravu u sastavu nekog drugog "matičnog"ministarstva( npr. rada i socijalne skrbi).
A nema zapreka da i svako drugo ministarstvo s obzirom na svoj djelogrug osnuje u svom sastavu posebne org.jedinice - sektore, odjele i sl. koje će se baviti specifičnim pitanjima i problemima branitelja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika