09.12.2011. / 16:48

Autor: Hina

'Potpisivanjem ugovora s EU, završen proces tranzicije u RH'

Predsjednik saborskog Odbora za europske integracije Neven Mimica istaknuo je da je u petak, kada je Hrvatska potpisala pristupni ugovor s EU-om, završila tranzicija u zemlji, ali ne i transformacija cijelog društva.

Neven MimicaNeven MimicaPredsjednik saborskog Odbora za europske integracije Neven Mimica istaknuo je da je u petak, kada je Hrvatska potpisala pristupni ugovor s EU-om, završila tranzicija u zemlji, ali ne i transformacija cijelog društva.

"S današnjim danom proces tranzicije u Hrvatskoj je završio, ali ne proces transformacije. Ona se nastavlja, pogotovo u gospodarstvu, društvu, razumijevanju ljudi", rekao je Mimica dodajući da i Europska unija prolazi kroz transformaciju traženjem novog načina za učvršćenje svoga zajedniništva.

"Ovo je zbilja lijep, važan i velik dan, pogotovo za one koji u tom procesu sudjeluju od početka, ali to je osobno. Puno je važnije to što hrvatski građani imaju razloga za ponos zbog svega što je u Hrvatskoj promijenjeno nabolje tijekom pristupnog procesa", rekao je Mimica.

Vezane vijesti

Mimica s povjerenicima EK-a o neumskom koridoru

Mimica s povjerenicima EK-a o neumskom koridoru

Potpredsjednik hrvatske Vlade Neven Mimica razgovarao je u utorak u Bruxellesu s dvoje povjerenika Europske komisije o tome kako uskladiti sa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika