11.12.2011. / 10:25

Autor: Hina , Nacional.hr

Posljedice euro summita

Otočki strah od izolacije

"To nas ostavlja izoliranima u Europi i to nije u našem nacionalnom interesu. Nick strahuje da postajemo usamljenik Europe", naveo je izvor u izjavi za Independant

Nick Clegg (arhiva)Nick Clegg (arhiva)Britanski zamjenik premijera, liberalni demokrat i eurofil Nick Clegg, strahuje da je Britanija ostala izolirana u Europi nakon summita u Bruxellesu, navodi u nedjelju britanski dnevnik "The Independent" dodajući da je Clegg ljut na britanskog premijera Davida Camerona zbog ulaganja veta na novi europski ugovor.

U javnosti Clegg je podupro konzervativca Camerona navodeći da je Britanija postavila razumljive zahtjeve na europskom summitu u petak i da je vladajuća koalicija jedinstvena po tom pitanju.

No "Independent" u nedjelju navodi, pozivajući se na izvore bliske zamjeniku premijera, da je Clegg privatno "ljut" zbog načina kako je europski summit završio.

"Nick svakako ne misli da je to dobar ugovor za Veliku Britaniju, za britanske poslove i britanski rast", kazao je izvor blizak Cleggu za list dodajući da on "nije mogao vjerovati" kada je čuo na koji je način završio summit u Bruxellesu.

"To nas ostavlja izoliranima u Europi i to nije u našem nacionalnom interesu. Nick strahuje da postajemo usamljenik Europe", naveo je izvor u izjavi za Independant.

Stranački dužnosnici liberalnih demokrata nisu htjeli komentirati ova izvješća.

Independant, a tako i list Observer, također navodi da Clegg vjeruje da izolacija od ostalih 26 članica Unije prijeti i britanskim odnosima sa SAD-om, slabeći zaštitu koju ima londonski City i ugrožavajući buduće investicije u Velikoj Britaniji.

Britanski konzervativni ministar financija George Osborne izjavio je u subotu kako je Cameron u Bruxellesu donio "tešku ali ispravnu odluku".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
25/11/11

jzadra17, 11.12.11. 12:35

Engleze znamo kao arogantne,prepotentne,hladne i zato takvi potezi ne čude. Sada ih treba izolirat u robnoj razmeni ,kulturi, sportu i uvesti im vize.


registracija
31/1/10

STTony, 11.12.11. 12:57

jzadra17, idi bre u Srbiju pa se tamo izolirajte, dobro vam ide zadnjih 20 godina.


registracija
17/10/07

Radmila, 11.12.11. 21:53

STTonym bas ti lepo stoji to"bre".


registracija
15/5/09

Fidelito, 11.12.11. 23:58

Britanija prvenstveno gleda na svoje interese, nije to ništa novo. Možda jedina novina je u tome da trenutna britanska politika vidi svjetlu budućnost u svojoj samostalnosti, više nego u zajedničkoj EU. Ali ako se razmotri politika koju su vodili zadnjih godina - niti to baš i nije neka novina.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika