14.12.2011. / 15:40

Autor: Hina

Šelebaj danas na slobodi uz jamčevinu

Poduzetnik Vladimir Šelebaj Sellier popodne izlazi iz zatvora u Remetincu pošto je platio jamčevinu od 100.000 eura i založio kuću na otoku Hvaru, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Vladimir ŠelebajVladimir ŠelebajPoduzetnik Vladimir Šelebaj Sellier popodne izlazi iz zatvora u Remetincu pošto je platio jamčevinu od 100.000 eura i založio kuću na otoku Hvaru, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Sud je prihvatio ponuđenu jamčevinu i odlučio da se Šelebaj može braniti sa slobode u nastavku antikorupcijske istrage u slučaju "Core Media". Kao mjera opreza oduzeta mu je putovnica i određeno da se svaki ponedjeljak mora javiti sutkinji istrage Veri Polak-Presečki.

Da bi izišao iz zatvora, Šelebaj je morao predati novčani polog, a sud se trebao uknjižiti na založenu nekretninu, što je danas i provedeno. Uz to, osumnjičeni poduzetnik je na sudu dao izjavu kojom se obvezao da neće bježati i da će se odazivati na sudske pozive.

Šelebaj je u Remetincu od sredine listopada kad je uhićen s još četiri osobe. Poduzetnika, koji je u javnosti poznat i kao bivši suprug HTV-ove novinarke i urednice Dijane Čuljak, tereti se za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, to jest da je uz pomoć petero suosumnjičenih fiktivnim ugovorima i računima "izvukao" šest milijuna kuna preko tvrtaka Core Media i Media spot, a za više od tri milijuna kuna oštetio i državni proračun na račun podizanja uračunanog PDV-a.

Šelebaj ima i francusko državljanstvo.

Vezane vijesti

Krivotvoritelji i trgovci putovnicama možda će se braniti sa slobode

Krivotvoritelji i trgovci putovnicama možda će se braniti sa slobode

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u narednih bi nekoliko dana trebalo odlučiti hoće li petero uhićenih kojima je jednomjesečni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika