16.12.2011. / 16:25

Autor: Hina

Božićnice bi mogle biti isplaćene u utorak

Božićnice za državne i javne službenike i namještenike u iznosu od 1.250 kuna mogle bi biti isplaćene u utorak, najavljeno je s današnje, posljednje sjednice u mandatu premijerke Jadranke Kosor.

Martina DalićMartina DalićBožićnice za državne i javne službenike i namještenike u iznosu od 1.250 kuna mogle bi biti isplaćene u utorak, najavljeno je s današnje, posljednje sjednice u mandatu premijerke Jadranke Kosor.

Vlada je, naime, na današnjoj sjednici usvojila preraspodjele u državnom proračunu u iznosu od 88,4 milijuna kuna, a ta preraspodjela, kako je istaknuto, omogućava isplatu 1.250 kuna božićnice svakom zaposlenom u državnim i javnim službama.

"Božićnice bi mogle biti isplaćene u utorak", kazala je ministrica financija Martina Dalić.

Ukupan iznos preraspodjele je 88,4 milijuna kuna, od čega se 39,2 milijuna kuna odnosi na preraspodjele, odnosno smanjenja i povećanja unutar istog razdjela, a 49,2 milijuna kuna na preraspodjele između razdjela.

Preraspodjelom se, kako se navodi u obrazloženju, mijenjaju iznosi po pojedinim stavkama rashoda utvrđeni proračunom s tim da se ne mijenja proračunom utvrđeni rezultat (proračunski višak/manjak) niti se uvode nove stavke.

Uštede su prvenstveno ostvarene na plaćama i doprinosima zbog smanjenja broja zaposlenih tijekom godine, primjeni mjera vlade o zabrani novog zapošljavanja državnih službenika i namještenika, kao i zbog smanjenih troškova provedbe parlamentarnih izbora, navodi se u obrazloženju odluke o preraspodjeli proračuna za ovu godinu.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika