20.12.2011. / 07:00

Autor: Bojana Križić

Luka Nižetić: Očito imam sreće s bivšim djevojkama

Dok mnogi kraj godine koriste za odmor i opuštanje, splitski pjevač punom parom radi na svom četvrtom albumu čiji je izlazak najavio za proljeće. Kako bira pjesme za album, tko će mu najviše nedostajati za Božić i kako se osjeća otkako je opet solo - otkriva samo za Extru

"Kad zatvorim oči, vidim more, čisto, modro prostranstvo i tada mi je duša ka' bonaca, sretna i bez nevera", kaže Luka Nižetić
"Kad zatvorim oči, vidim more, čisto, modro prostranstvo i tada mi je duša ka' bonaca, sretna i bez nevera", kaže Luka Nižetić Svoju glazbenu karijeru Luka Nižetić počeo je graditi sa 17 godina, a danas su iza ovog 28-godišnjeg pjevača tri albuma i velik broj poznatih pjesama kao što je “Proljeće”, “Ponekad poželim” i duet s Lanom Jurčević “Prava ljubav”. Ispred njega su veliki planovi i još jedan album koji je najavio singlovima “Kad zasvira orkestar” i “Tamo gdje me srce vuče”, a gdje njega srce vuče i koliko snažno kuca, otkrio nam je sam Luka.

EXTRA: Nakon pjesme “Kad zasvira orkestar” izašao je i novi singl “Tamo gdje me srce vuče”. Pjesme su stilom i tematikom dosta različite. Što možemo očekivati od sljedećeg albuma?

- Od novog albuma možete očekivati ekstremne emocije. S jedne strane brutalne balade, a s druge pjesme od kojih “kuva” mozak, koje bi trebale dići i mrtvace na noge. Kako su autori iz Srbije, BiH i Hrvatske, možemo očekivati da će pjesme po senzibilitetu biti različite, ali aranžer i producent albuma Zvonimir Dusper Dus trebao bi ih upakirati u jedan zajednički glazbeni nazivnik i stvoriti lijepu kompaktnu zvučnu cjelinu. Jedinstvena tema je ljubav, bila sretna ili nesretna, u povojima ili otpisana, ispričana na različite načine, “frajerski” ili poetično. Nadam se da ćemo sa svime biti gotovi na proljeće, kada ćemo krenuti i s koncertnom promocijom albuma.

EXTRA: Čini se da se poigravate s puno različitih stilova. Imate li neki koncept ili pjesme radite "po osjećaju"?

- Glazba je čudesna i tako velika, univerzalni jezik emocija. Kako privatno slušam različite glazbene stilove i dijametralno suprotne izvođače, tako i u svom radu ne pravim granice i upuštam se u razne glazbene smjerove, ali opet s određenom prepoznatljivosti. Volim izazove, kako u životu, tako i u glazbi. Zato se možda ni ne mogu odlučiti za jedan zvuk od kojeg neću odstupati, što je primjerenije nekoj bendovskoj priči. Svaki album donosi neku novu priču, a ova će biti optimistična i utješna za sve koji vole ili su voljeli.

EXTRA: A gdje vas srce vuče? Kad zatvorite oči i zamislite to mjesto...

- Na sve četiri strane svijeta. Volim putovati, no ipak, kad zatvorim oči vidim more, čisto, modro prostranstvo i tada mi je duša ka' bonaca, sretna i bez nevera.

EXTRA: U najavi novog singla rekli ste da su sve prve ljubavi predodređene da budu nesretne, ali se zauvijek pamte. Možete li se prisjetiti svoje prve ljubavi?

- Prve ljubavi bi se svi trebali sjećati… Meni se to dogodilo u osnovnoj školi, prvi poljubac na mostiću, u parku, na Mertojaku. Bila je to djevojčica iz mog razreda. Joj, bio sam veći od svemira u tom trenutku! Nije trajalo dugo, ali bilo je slatko.

EXTRA: Razmišljate li o djeci, obitelji i kućici u cvijeću ili ste prvenstveno karijerist?

- Razmišljam o životnom balansu koji je najvažniji, balans između posla, obitelji i duhovnog, što je samo moje. Teško je to postići, ali trudim se iz dana u dan. Volim svoj posao najviše na svijetu, ali isto bih tako jednoga dana volio imati i obitelj, neki svoj mir, čvrstu zaštitu u svoja u četiri zida. Kućica u cvijeću, na moru… zašto ne? Može li i jedna mala barkica? Ne bih se žalio.

EXTRA: Gdje se vidite za 10 godina?

- Pjevam, putujem, uživam u životu, učim i dalje, sve to možda s kojom sijedom, definitivno s više iskustva i životnih utakmica u nogama. Možda završim i neki fakultet, čemu bi se moji roditelji najviše obradovali. Kad malo bolje razmislim, nisam od onih koji vole gledati u kristalnu kuglu. Živim u ovom trenutku, upijam sadašnjost i katkad si dopustim da na krilima mašte odlepršam.


EXTRA: Nedavno ste izišli iz duge veze koja je bila medijski jako eksponirana. Plaši li vas to kad razmišljate o budućim vezama?

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre!

Vezane vijesti

Luka Nižetić: Priznajem, Nataša Janjić se baš sočno ljubi

Luka Nižetić: Priznajem, Nataša Janjić se baš sočno ljubi

Pjevač Luka Nižetić ljubio se s glumicom Natašom Janjić, ali samo za potrebe snimanja spota "Kad zasvira orkestar", koja je već postala veliki hit.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika