20.12.2011. / 18:43

Autor: Nacional.hr

'Ne tražim njenu ostavku, ali predsjednica mora snositi odgovornost'

"Svim sam srcem podržavao predsjednicu stranke u njenim nastojanjima da poluči što bolji rezultat. Da je HDZ pobjednik izbora svi bi s pravom slavili Jadranku Kosor. No, da se razumijemo. Ne tražim ostavku gospođe Kosor, ali odgovornost snosi prva osoba u stranci", rekao je Milinović

Darko Milinović i Jadranka KosorDarko Milinović i Jadranka KosorDarko Milinović održao je konferenciju za novinare nakon održane sjednice Županijskog odbora HDZ-a na kojoj se raspravljalo o uspješnosti na izborima. Novinarima je rekao kako je na razini izborne jedinice zadovoljan izbornim rezultatima jer su "unatoč teškim uvjetima polučili izbornu pobjedu". No, što se tiče državne razine, nije previše zadovoljan.

Odbija pomisao da je HDZ na koljenima i potučen, ali smatra da je stranka mogla ostvariti bolji rezultat.

Na pitanje smatra li da je predsjednica stranke, Jadranka Kosor, kriva za loš rezultat na izborima, Milinović je rekao kako je cijeli niz događaja uvjetovao ovakav rezultat.

"Svim sam srcem podržavao predsjednicu stranke u njenim nastojanjima da poluči što bolji rezultat. Da je HDZ pobjednik izbora svi bi s pravom slavili Jadranku Kosor. No, da se razumijemo. Ne tražim ostavku gospođe Kosor, ali odgovornost snosi prva osoba u stranci", rekao je Milinović.

Naglasio je kako HDZ i u oporbi mora biti odgovoran i preuzeti odgovornost kao što je preuzeo odgovornost 1990. godine.

Osvrnuo se i na predstojeće unutarstranačke izbore rekavši kako će se oštro suprotstaviti tezi da na izborima u stranci bude samo jedan kandidat kao što to zagovara Vladimir Šeks.

"To bi bio korak natrag u demokraciji HDZ-a i kao takav sigurno ne bi mogao računati na nekakvu blistavu i pobjedničku budućnost", rekao je Milinović, ali nije želio reći hoće li se kandidirati za predsjednika stranke. Otkrio je samo da će o svojoj odluci najprije obavijestiti Jadranku Kosor.

Na kraju je rekao kako je uvjeren da će se već na sljedećim izborima HDZ vratiti na vlast.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika