22.12.2011. / 15:53

Autor: Hina

Zastupnici prisegnuli

Prije izbora sastava odbora, predsjednik Sabora Boris Šprem je prihvatio molbu zastupnika HGS-a Željka Keruma koji je potom i položio zastupničku prisegu, budući da nije bio u sabornici kada su prisegu polagali ostali zastupnici

Photo: Boris Šćitar/PIXSELLPhoto: Boris Šćitar/PIXSELLHrvatski sabor izabrao je danas čelnike i članove odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, za zakonodavstvo te za pravosuđe, nakon čega je prekinuo prvu, a drugu izvanrednu sjednicu zakazao u 16 sati.

Za predsjednika Odbora za Ustav izabran je SDP-ovac Josip Leko, potpredsjednik je HDZ-ovac Vladimir Šeks, a članovi SDP-ovci Tonino Picula, Nenad Stazić, Ivo Jelušić, Gvozden Flego i Marin Jurjević, HNS-ovac Goran Beus Richembergh, SDSS-ov Milorad Pupovac, Laburist Dragutin Lesar, te HDZ-ovci Ante Kulušić, Franjo Lucić i Branka Juričev Martinčev.

Odborom za zakonodavstvo predsjedat će SDP-ova Ingrid Antičević Marinović, potpredsjednik je HDZ-ovac Josip Salapić, a članovi SDP-ovci Vesna Fabijančić Križanić, Peđa Grbin, Dragica Zgrebec i Tomislav Saucha, HNS-ov Srđan Đurković, Višnja Fortuna iz HSU-a, zastupnik manjina Deneš Šoja, Laburist Nikola Vuljanić, te HDZ-ovci Stjepan Milinković, Ivan Šantek i Sunčana Glavak.

Odbor za pravosuđe će u novom sazivu Sabora kao predsjednik voditi Josip Kregar, neovisni zastupnik izabran na listi Kukuriku koalicije, a potpredjednica je HDZ-ova Ana Lovrin.

Za članove tog odbora izabrani su SDP-ovci Peđa Grbin, Vesna Fabijančić Križanić, Ingrid Antičević Marinović, Igor Rađenović i Nada Čavlović Smiljanec, HNS-ovka Nada Turina Đurić, te HDZ-ovci Davor Ivo Stier, Ante Babić, Ante Kulušić, Ilija Filipović i Ivanka Roksandić.

Odmah nakon izbora članovi spomenutih odbora povukli su se na zasjedanje, kako bi pripremili materijale za drugu izvanrednu sjednicu Sabora koja počinje u 16 sati.

Prije izbora sastava odbora, predsjednik Sabora Boris Šprem je prihvatio molbu zastupnika HGS-a Željka Keruma koji je potom i položio zastupničku prisegu, budući da nije bio u sabornici kada su prisegu polagali ostali zastupnici.

Mandate su u mirovanje privremeno stavili i Jadranka Kosor i njeni ministri, a vjerojatno će prisegnuti sutra.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika