23.12.2011. / 09:23

Autor: Hina

Minuta šutnje za Kim Jong-ila

Sjevernokorejska misija u UN-u sličan je zahtjev uputila Vijeću sigurnosti no diplomati iz zapadnih zemalja su rekli da je on odbijen

ArhivaArhivaOpća skupština Ujedinjenih naroda ispunila je zahtjev Sjeverne Koreje i u četvrtak održala minutu šutnje za bivšeg sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-ila koji je umro u subotu no izaslanici zapadnih zemalja su je bojkotirali.

Nassir Abdulaziz al-Nasser, predsjednik 193-ročlane skupštine, pozvao je na minutu šutnje pred redovnu sjednicu u četvrtak u polupraznoj dvorani UN-ove skupštine. Minuta šutnje trajala je 25 sekundi nakon čega je Nasser nastavio sa sjednicom. Sjedinjene Države, članice Europske unije i Japan bili su među zemljama koje su bojkotirale odavanje počasti Kim Jong-ilu.

Sjevernokorejska misija u UN-u sličan je zahtjev uputila Vijeću sigurnosti no diplomati iz zapadnih zemalja su rekli da je on odbijen. "Mislili smo da to ne bi bilo prikladno", rekao je agenciji Reuters diplomat koji nije želio biti imenovan.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika