23.12.2011. / 13:04

Autor: Hina

Francuska je "najpesimističnija" zemlja na svijetu

Francuska je "najpesimističnija" zemlja na svijetu što se tiče gospodarske prognoze za iduću godinu, pokazalo je globalno istraživanje javnog mišljenja objavljeno u petak.

Francuzi su najpesimističnijiFrancuzi su najpesimističnijiFrancuska je "najpesimističnija" zemlja na svijetu što se tiče gospodarske prognoze za iduću godinu, pokazalo je globalno istraživanje javnog mišljenja objavljeno u petak.

Istraživanje pod nazivom "Kraj godine" koje je proveo institut Gallup International u 51 zemlji pokazalo je da je Francuska najpesimističnija, a slijede je Irska i Austrija.

Čak 81 posto Francuza smatra da će "iduća godina biti godina ekonomskih poteškoća".

"Francuzi nikad nisu bili pesimistični kao danas, čak ni 1978., nakon druge naftne krize koja je dovela u pitanje cijeli gospodarski sustav,", kaže se u istraživanju.

Europske države su na prvih devet mjesta na popisu deset najvećih pesimista. Deseti je Hong Kong, a nakon njega slijedi Sjeverna Amerika. Najoptimističnija zemlja svijeta i dalje je Nigerija.

"Europa vodi u očaju, a slijedi je Sjeverna Amerika. Ostatak svijeta, predvođen Afrikom, ostaje uglavnom optimističan", navodi se u istraživanju provedenom od 26. listopada do 13. prosinca na reprezentativnom uzorku od 500 do 2700 stanovnika svake od 51 zemlje (ukupno 45.000 ljudi).

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika