27.12.2011. / 13:04

Autor: Hina

Putin: "Određene snage" žele delegitimizirati izbore

Ruski premijer Vladimir Putin, suočen s oporbenim zahtjevom da poništi izborne rezultate, u utorak je optužio "određene snage" da pokušavaju delegitimizirati izbore, a nemaju cilja, programa ni vođe te je obećao transparentne predsjedničke izbore, prenijeli su ruski mediji.

Vladimir PutinVladimir PutinRuski premijer Vladimir Putin, suočen s oporbenim zahtjevom da poništi izborne rezultate, u utorak je optužio "određene snage" da pokušavaju delegitimizirati izbore, a nemaju cilja, programa ni vođe te je obećao transparentne predsjedničke izbore, prenijeli su ruski mediji.

"U ovakvoj situaciji uvijek ima pokušaja delegitimizacije, obezvređivanja svega onoga što se događa u javnoj sferi, uključujući izbore", rekao je Putin tijekom susreta sa svojim pristašama u utorak.

Istaknuo je da "određene snage" koje stoje iza prosvjeda "nemaju cilj, program ili vođe". Ranije ih je nazvao plaćenim agentima Zapada.

Oporba traži poništenje izbornih rezultata i održavanje novih izbora za Dumu.

Putin je poručio da revizija rezultata parlamentarnih izbora održanih 4. prosinca nije moguća.

"Nije moguće voditi nikakve razgovore o reviziji (rezultata izbora) i postoji samo jedan put koji je predviđen, a to je obraćanje sudu. I ako tamo stvarno ima nekih nepravilnosti sud je obvezan to razmotriti i donijeti objektivnu odluku...", istaknuo je premijer.

Putin, za kojega je, prema ruskim medijima, poznato da zanemaruje internet, također je pozvao na "raspravu na internetu" uoči predsjedničkih izbora u ožujku na kojima se očekuje njegova pobjeda unatoč tomu što je uvelike pala potpora.

Najavio je da će izbori biti transparentni i objektivni.

Deseci tisuća ljudi okupili su se u subotu u Moskvi i drugim ruskim gradovima kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo rezultatima izbora na kojima je pobijedila Putinova stranka Jedinstvena Rusija, a za koje tvrde da su namješteni.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika