27.12.2011. / 20:57

Autor: Hina

'Ova koalicija može biti na vlasti i dva mandata'

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić na večerašnjem je izvještajnom saboru stranke u Puli rekao kako se u Hrvatskoj promijenila vlast pa sad treba promijeniti i Hrvatsku, a kako je procijenio, vrijeme je da Kukuriku koalicija ostane na vlasti osam godina jer ona to može.

Ivan JakovčićIvan JakovčićPredsjednik IDS-a Ivan Jakovčić na večerašnjem je izvještajnom saboru stranke u Puli rekao kako se u Hrvatskoj promijenila vlast pa sad treba promijeniti i Hrvatsku, a kako je procijenio, vrijeme je da Kukuriku koalicija ostane na vlasti osam godina jer ona to može.

Dvadesettreći izvještajni sabor održan je radi analize izbornih rezultata i očitovanja o povjerenju predsjedništvu stranke.

Govoreći o rezultatu Kukuriku koalicije, Jakovčić je naglasio kako je IDS u toj koaliciji ostvario svoj cilj, odnosno osvojio tri saborska mjesta te tako ponovno ima zastupnički klub.

"Istra će, napokon, nakon punih 20 godina, sigurno profitirati jer jednostavno ima pravo na svojih 'pet minuta', i to ne samo zato što smo najviše povjerenja poklonili novoj vlasti nego i zato što smo najsnažnije pridonijeli gospodarskom razvoju zemlje u zadnjih 20-ak godina", ocijenio je predsjednik IDS-a.

Dodao je kako je krajnji trenutak da vlada prepozna Istru kao glavnog pokretača razvoja Hrvatske. Stoga, drži on, Istra ne očekuje puno od vlade, već, kako je rekao, "očekuje sve jer je vrijeme da dobije sve, s obzirom na to da je Istarska županija do sada previše davala, a mrvice dobivala".

"Građani s razlogom očekuju poštenu, ozbiljnu i odgovornu vlast, kakvu uglavnom nismo imali proteklih godina. Vrijeme je za osam godina naše koalicije jer sam uvjeren da ova koalicija može dva mandata zaredom biti na vlasti", kazao je Jakovčić, dodavši kako vjeruje u stabilnost nove vlade od koje očekuje novu reformsku politiku premda je, kako je rekao "europsko i svjetsko okružje u dubokoj krizi".

Članovi IDS-ova sabora večeras su iskazali povjerenje predsjedništvu IDS-a, a za novog člana predsjedništva, također većinom glasova, imenovan je labinski gradonačelnik Tulio Demetlika.

(Hina) xdspo yvkn

Vezane vijesti

'I Vlada bi imovinom trebala garantirati'

'I Vlada bi imovinom trebala garantirati'

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu govoreći o izmjenama Općega poreznog zakona, koji se nalazi u… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 27.12.11. 21:17

Ako ti ne završiš u Remetincu onda je to znak da se Milanovićevo obećanje o društvu bez korupcije ostvarilo!


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 27.12.11. 21:41

bolje vam je jedan mandat nakradete se i pobjegnete...


registracija
12/12/10

Klarens, 28.12.11. 03:56

I Krivousti , a i svi crkli igrachi
.........................................
Samo lutke na koncu
...........................................
ISTOG GAZDE
........................................
Manijaci izdali narod
...................................
Josh 1963
..........................
A sad
..............................
POVRATAK OTPISANIH
........................................
A svo vrijeme
.....................................
Maleni znaju da ih netko guzi
....................................
Slabo jedu
.........................................
A prkno , boli li boli
..........................................


registracija
2/6/11

stereo, 28.12.11. 07:18

Daj, Ivane ne benavi nego se primite posla i odradite zacrtano. Nemojte si dozvoliti da vam se smiju takovi kao Zvonko.


registracija
27/11/11

Culex, 28.12.11. 08:30

visoko poz.hdz političar : "neka,neka,..uvijek možemo povesti 300 tis. ljudi na ulicu,..samo nek dirnu kolektivne ugovore,..krvi koliko te volja..," Moramo stalno imati na umu tko su ti likovi na vrhu hdz i što su činili.


registracija
30/11/10

jato, 28.12.11. 09:09

Najžalosnije je što smo se gamadi riješili a došli slični


registracija
11/1/10

fluid, 28.12.11. 11:09

Ova koalicija moze biti na vlasti i deset mandata ! Ako zasluzi !Isto tako moze i nestati nakon prvog mandata! Deja vu !!!


registracija
9/3/10

nostradurus, 28.12.11. 21:01

Jel to biser dana? Pa nisu ništa pametni ni napravili, a već se proriče svijetla Saborska budućnost. Je baš.

Reformi koje treba (nema niti se o njima priča - to nisu one iz vijesti), a ko fol se nešto radi. Ako izdrže ovaj mandat i to će biti dobro. reforma.forumhr.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika