28.12.2011. / 19:30

Autor: Hina

Kosor: Zakon o ništetnosti u skladu je s Ustavom

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je večeras kako je Zakon o ništetnosti u skladu s Ustavom RH i štiti najveće vrednote Ustava, zaštitu suvereniteta i vladavinu prava.

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je večeras kako je Zakon o ništetnosti u skladu s Ustavom RH i štiti najveće vrednote Ustava, zaštitu suvereniteta i vladavinu prava.

"Nema razloga za ocjenom ustavnosti i vjerujem da će zakon ostati na snazi. Ne radi se o organskom zakonu, bila je dovoljna većina kojom je izglasan (u Hrvatskom saboru), ne radi se o izbornom zakonu niti o ustrojstvu državne uprave", istaknula je Kosor u izjavi objavljenoj na internetskim stranicama HDZ-a.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je Ustavnom sudu Republike Hrvatske zahtjev za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH Zakona o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije, izvijestio je jučer Ured predsjednika Republike Hrvatske.

U Zahtjevu predsjednika Josipovića se ističe kako Zakon narušava ustavno pravo branitelja iz Domovinskog rata na obranu u mogućem kaznenom postupku zbog ratnih zločina, da ih izlaže pravnoj nesigurnosti i da im uskraćuje mogućnost da u suradnji s nadležnim tijelima Republike Srbije otklone neosnovane optužbe. Uz to, s obzirom da je riječ o organskom zakonu, predsjednik Republike Hrvatske smatra da Hrvatski sabor Zakon o ništetnosti nije donio Ustavom propisanom većinom. U Zahtjevu predsjednika Josipovića se ističe i to kako je njime, protivno Ustavu, dana ovlast ministru pravosuđa da odlučuje hoće li se ili neće provesti neka od radnji iz nadležnosti redovnih sudova, te da je Zakon u suprotnosti s ustavnim odredbama o odnosu međunarodnih ugovora i domaćih zakona.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 28.12.11. 20:46

isto je u skladu s ustavom izbacivanje drugih ljudi iz stana kako bi uselili u isti!!!


registracija
26/12/06

capica, 28.12.11. 20:55

Pristojna osoba nikada ne komentira temu , ako o njoj nema pojma.


registracija
24/7/11

mrvek, 28.12.11. 22:13

vidim da ti imaš. MRŠ!!!


registracija
24/7/11

mrvek, 28.12.11. 22:23

Ajmo plačipičke sad plačite nakon izgubljenih izbora. Sve ste radili što vam volja nikog niste pitali. Sad plačite i sad vas treba jebati i to dobro. Ja kao vukovarski branitelj podržavam objavu registra i povlačenje zakona o ništetnosti koji je doinijela najnesposobnija vlada u hrvatskoj povijesti.


registracija
1/12/09

nadir, 28.12.11. 22:40

Jaco imala si vremena pričati,sad ŠUTI


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika