30.12.2011. / 18:53

Autor: Hina

Mianmar: Djelomični izbori raspisani za 1. travnja

Djelomični izbori u Mianmaru, na kojima bi prvi put mogla sudjelovati stranka oporbene čelnice Aung San Suu Kyi, održat će se 1. travnja, rekao je u petak za agenciju France Presse dužnosnik mianmarske vlade.

Aung San Suu KyiAung San Suu KyiDjelomični izbori u Mianmaru, na kojima bi prvi put mogla sudjelovati stranka oporbene čelnice Aung San Suu Kyi, održat će se 1. travnja, rekao je u petak za agenciju France Presse dužnosnik mianmarske vlade.

Na tim izborima, koji se održavaju više od godinu dana nakon izbora u studenome 2010. koje je stranka Suu Kyi bojkotirala, treba se popuniti 48 mjesta u dvjema nacionalnim i u regionalnim skupštinama koja su ispražnjena nakon odlaska izaslanika na ministarske dužnosti.

"Djelomični izbori održat će se 1. travnja", rekao je taj dužnosnik, dodavši da se kandidati moraju registrirati između 16. i 31. siječnja.

Dobitnica Nobelove nagrade za mir najavila je u studenome da će se kandidirati na tim izborima. To će joj biti prva kandidatura na izborima u političkoj karijeri, jer je u vrijeme izbora 1990., na kojima je njezina Nacionalna liga za demokraciju (LND) uvjerljivo pobijedila, ali je vojna hunta odbila priznati rezultate, već bila u zatvoru.

LND, stranka u kojoj je provela cijelu političku karijeru, raspuštena je u svibnju 2010., pošto je najavila da će bojkotirati izbore u studenome iste godine, ali je vlada, kojoj je hunta u međuvremenu prepustila vlast u prosincu, dopustila da se ta stranka ponovno registrira.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika