02.01.2012. / 09:21

Autor: Hina , Nacional.hr

Papa ide na Kubu

Papa je 12. prosinca najavio kako namjerava posjetiti Meksiko i Kubu, što je njegov prvi posjet hispanofonim zemljama Latinske Amerike od početka pontifikata 2005

Papa Benedikt XVI. otputovat će u posjet Kubi, gdje će boraviti od 26. do 28. ožujka te ondje održati dvije mise na otvorenome, a prije toga posjetit će i Meksiko, izvijestili su dužnosnici Rimokatoličke crkve u nedjelju, a agencije prenose u ponedjeljak.

Benedikt XVI. (84), će 23. ožujka doputovati u meksički grad Leon, u svoj prvi posjet toj zemlji. Ondje će ga primiti predsjednik države Felipe Calderon, rekao je novinarima glavni tajnik Biskupske konferencije Victor Rene Rodriguez.

Iz Leona će 26. ožujka otputovati u Santiago de Cubu, 900 km istočno od Havane te će na Kubi provesti dva dana. Ondje će ga primiti predsjednik države Raul Castro, a Sveti Otac će idući dan otići u El Cobre, svetiše Gospi od Milosrđa, zaštitnice Kube.

Papa je 12. prosinca najavio kako namjerava posjetiti Meksiko i Kubu, što je njegov prvi posjet hispanofonim zemljama Latinske Amerike od početka pontifikata 2005.

Vezane vijesti

Nismo došli po pouke iz demokracije

Nismo došli po pouke iz demokracije

Europljani nisu došli na summit G20 u Los Cabos u Meksiku da bi dobivali pouke iz demokracije, rekao je u ponedjeljak novinarima predsjednik Europske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika