02.01.2012. / 13:00

Autor: Hina

NFL: Giantsi preko Cowboysa do doigravanja

Nakon što su odigrane utakmice posljednjeg, 17. kola osnovnog dijela sezone, poznat je kompletan raspored doigravanja u američkoj profesionalnoj ligi u američkom nogometnu, NFL.

Patriotsi su se vratili u igru nakon gotovo izgubljene utakmicePatriotsi su se vratili u igru nakon gotovo izgubljene utakmiceNakon što su odigrane utakmice posljednjeg, 17. kola osnovnog dijela sezone, poznat je kompletan raspored doigravanja u američkoj profesionalnoj ligi u američkom nogometnu, NFL.

U susretu koji je izravno odlučivao o pobjedniku skupine East u konferenciji NFC New York Giantsi su kao domaćini svladali Dallas Cowboyse sa 31-14, te s omjerom pobjeda i poraza 9-7 osvojili naslov pobjednika skupine i plasman u doigravanje, dok su Cowboysi s omjerom 8-8 završili sezonu.

Prvaci Green Bay Packersi potvrdili su prvo mjesto u NFC-u 45-41 pobjedom protiv Detroit Lionsa i završili osnovni dio s omjerom 15-1. Lionsi su se također plasirali u doigravanje, s omjerom 10-6 zauzeli su posljednje, šesto mjesto koje vodi u posezonu.

Drugo mjesto i izravni plasman u drugi krug doigravanja iz NFC-a uz Packese osigurali su još i San Francisco 49-ersi koji su kao gosti nadigrali Saint Louis Ramse sa 34-27 i sezonu završili s omjerom 13-3. Isti omjer ostvarili su i treći New Orleans Saintsi nakon uvjerljive 45-17 pobjede protiv Carolina Panthersa.

Saintsi će u prvom krugu doigravanja igrati protiv Lionsa, dok će drugi par prvog kruga NFC-a činiti New York Giantsi i Atlanta Falconsi. Falconsi su sezonu završili s omjerom 10-6 nakon 45-24 domaće pobjede protiv Tampa Bay Buccaneersa.

Prvo mjesto u konferenciji AFC osigurali su New England Patriotsi s omjerom 13-3. Oni su u posljednjem kolu na svom stadionu svladali Buffalo Billse sa 49-21 iako su gubili 0-21. Drugo mjesto i izravan plasman u drugi krug doigravanja iz AFC-a izborili su i Baltimore Ravensi s omjerom 12-4 zahvaljujući 24-16 uspjehu na gostovanju kod Cincinnati Bengalsa.

Isti omjer kao i Ravensi, 12-4 ostvarili su i Pittsburgh Steelsersi, ali su zbog dva poraza od Ravensa završili na drugom mjestu u skupini North AFC-a i tako zauzeli peto mjesto uoči doigravanja. U prvom će krugu Steelersi u goste prvacima skupine West Denver Broncosima koji su se plasirali u doigravanje iako su izgubili sve svoje tri posljednje utakmice.

U posljednjem kolu Broncosi su izgubili na svom terenu od Kansas City Chiefsa sa 3-7, ali su s omjerom 8-8 zauzeli prvo mjesto jer su San Diego Chargersi kao gosti svladali Oakland Raiderse sa 38-26. Sve te tri momčadi, Denver, San Diego i Oakland završile su sezonu s omjerom 8-8, ali najbolji u međusobnim dvobojima bili su Broncosi.

Treće mjesto odranije su osigurali Houston Texansi koji su u posljednjem kolu izgubili na svom terenu od Tennessee Titansa sa 22-23 i završili sezonu s omjerom 10-6, a suparnici u prvom krugu doigravanja bit će im Cincinnati Bengalsi koji su se sa 9-7 plasirali u doigravanje usprkos porazu od Baltimorea u posljednjem kolu.

RASPORED DOIGRAVANJA U NFL-u:

Prvi krug,

7. siječnja:

Houston - Cincinnati (AFC)

New Orleans - Detroit (NFC)

8. siječnja:

NY Giants - Atlanta (NFC)

Denver - Pittsburgh (AFC)

Drugi krug,

14. siječnja:

San Francisco - New Orleans/NY Giants/Atlanta (NFC)

New England - Denver/Pittsburgh/Cincinnati (AFC)

15. siječnja:

Baltimore - Houston/Denver/Pittsburgh (AFC)

Green Bay - NY Giants/Atlanta/Detroit

Konferencijska finala,

22. siječnja

Super Bowl:

5. veljače u Indianapolisu

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika