04.01.2012. / 18:05

Autor: Hina

Najubojitiji američki snajperist objavio knjigu

Američki snajperist Chris Kyle, sa 255 ubijenih najubojitiji strijelac u povijesti američke vojske, koji je o tome napisao knjigu, tvrdi da mu je savjest pred Bogom čista i jedino žali za suborcima kojima nije mogao spasiti živote, piše u srijedu britanski list Daily Star.

Chris Kyle (Foto: Facebook)Chris Kyle (Foto: Facebook)Američki snajperist Chris Kyle, sa 255 ubijenih najubojitiji strijelac u povijesti američke vojske, koji je o tome napisao knjigu, tvrdi da mu je savjest pred Bogom čista i jedino žali za suborcima kojima nije mogao spasiti živote, piše u srijedu britanski list Daily Star.

Rođen u Teksasu, bivši jahač rodea Chris Kyle (37) ponosan je na to što su ga Iračani prozvali "šejtanom" (vragom), iako o tim ljudima nema visoko mišljenje. Svoj jezoviti rekord ostvario je za četiri boravka u Iraku

"Moji su neprijatelji samo divljaci. Žalim jedino zbog ljudi koje nisam uspio spasiti, marince, vojnike, suborce. Pred Bogom sam čiste savjesti", kaže taj otac dvoje djece, koji je u utorak predstavio svoju knjigu o ratnome iskustvu u Iraku naslovljenu "American Sniper".

Kyle je bio ranjavan i meta atentata. Za njegovu je glavu bila raspisana nagrada i o njemu se širila fama te je nazvan Al Šaita Ramad (vrag iz Ramadija), dok su ga njegovi suborci zvali Terminator.

Križar duhom, Kyle je rekao "Bog je vodio taj metak" za svoj najbolji hitac kad je kod grada Sadr s udaljenosti od dva kilometra smaknuo pobunjenika koji se upravo pripremao raketnim bacačem gađati američki konvoj.

Do Kyleova "ostvarenja", američki rekorder je bio vijetnamski veteran, narednik Adelbert F. Waldron sa 109 ubijenih.

Najmrtonosniji strijelac svih vremena je Finac Simo Hayha, vojnik koji je tijekom Drugoga svjetskog rata ubio 542 sovjetska vojnika.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 04.01.12. 18:38

Na njegovu zalost, to da li mu je savest cista, odlucice Bog. On se tu nista ne pita.
Nisam vernik ali me fascinira da su najvece ubice po pravilu veliki vernici i cesto za svoja dela govore da su vodjena Bozjom rukom. Pravi vernik se ne bi hvalio time.
Postuj neprijatelja makar i zbog toga sto se odvazio na borbu sa tobom.


registracija
31/1/10

STTony, 04.01.12. 20:08

McCoy, veliki X na tvoj komentar.


registracija
20/8/10

McCoy, 04.01.12. 20:42

Ako si mislio na + onda hvala :)


registracija
17/10/07

Radmila, 04.01.12. 20:55

Taj ce svoj zivot nastaviti u klaonici ubijajuci zivotinje ,naravno za $.Kao i dosada ubijajuci ljudw.


registracija
30/11/10

jato, 07.01.12. 15:45

Svaka čast majstore, šteta je jedino što nisi dostigao rekord Finca.
Gamad treba istrijebiti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika