05.01.2012. / 17:17

Autor: Hina

Tužiteljstvo traži smrtnu kaznu za Hosnija Mubaraka

Tužiteljstvo je u četvrtak u Kairu zatražilo smrtnu kaznu za bivšeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka optuženog za ubojstva prosvjednika tijekom narodne pobune protiv njegova režima.

Hosni MubarakHosni MubarakTužiteljstvo je u četvrtak u Kairu zatražilo smrtnu kaznu za bivšeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka optuženog za ubojstva prosvjednika tijekom narodne pobune protiv njegova režima.

"Zakon predviđa smrtnu kaznu za ubojstva s predumišljajem", izjavio je Mustafa Hater, jedan od tužitelja, u četvrtak na sudu u Kairu.

Smrtnu kaznu zatražilo je tužiteljstvo i za bivšeg ministra unutarnjih poslova Habiba el-Adlija te za šestoricu visokih dužnosnika sigurnosnih službi kojima se sudi u istome procesu.

Mubaraku, el-Adliju i šestorici bliskih suradnika sudi se od 3. kolovoza za gušenje protuvladinih prosvjeda početkom 2011., u kojima je službeno ubijeno 850 osoba.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika