08.01.2012. / 14:58

Autor: Hina

Prosvjedi u Moskvi mijenjaju oblik

Ovi neuobičajeni prosvjedi pokazatelj su duboke podjele među različitim skupinama koje tvrde da predvode oporbu Putinu koji već 12 godina vlada ruskom političkom pozornicom, a na predsjedničkim izborima u ožujku mogao bi opet biti pobjednik

IlustracijaIlustracijaViše stotina prosvjednika treba se okupiti u nedjelju u Moskvi kako bi izrazili nezadovoljstvo ne samo vladom premijera Vladimira Putina, već i nesposobnošću oporbe da se izbori za promjene.

"Dosta nam je, ne samo ovih na vlasti, već jednako tako i onih koji predvode oporbu", rekli su organizatori skupa u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici mitingvmoskve.ru.

Prosvjedi koji su dobili dopuštenje gradskih vlasti predviđeni su u 14.00 sati (11.00 sati po srednjoeuropskom vremenu) na trgu Bolotnaja (Močvarni trg), gdje su održani i veliki prosvjedi protiv prijevare koju su, tvrdi oporba, obilježili parlamentarni izbori 4. prosinca. Na ovim prosvjedima sudjelovati će tristotinjak ljudi, po procjeni organizatora.

Ovi neuobičajeni prosvjedi pokazatelj su duboke podjele među različitim skupinama koje tvrde da predvode oporbu Putinu koji već 12 godina vlada ruskom političkom pozornicom, a na predsjedničkim izborima u ožujku mogao bi opet biti pobjednik.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika