10.01.2012. / 13:33

Autor: Nacionalova redakcija

Nacionalov okrugli stol

Europska unija - budućnost za Hrvatsku - da ili ne?

Kako bismo potakli i razvili pravu diskusiju uz gostovanje eminentnih stručnjaka i predstavnika oporbe i opozicije, te hrvatskim građanima osigurali potrebne informacije temeljem kojih će na predstojećem referendumu moći donijeti ili učvrstiti svoju odluku, tjednik Nacional organizira okrugli stol pod nazivom "Europska unija - budućnost za Hrvatsku - da ili ne?". Pozivamo sve čitatelje da ispod teksta ostave pitanja, a koja se odnose na ovu temu. Odabrana pitanja postavit ćemo ekspertima za vrijeme održavanja okruglog stola

Republika Hrvatska 1. srpnja 2013. godine trebala bi postati 28. članica Europske unije.

Već gotovo 9 godina, od dana podnošenja zahtjeva za punopravno članstvo u Europskoj uniji u Hrvatskoj se javnosti formalno i neformalno priča o EU, svatko od nas o tome ima neko svoje mišljenje.

Kao vodeći politički medij, koji svakodnevno prati aktualna ali i javnosti manje poznata događanja oko ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Nacional čvrsto podržava ulazak Hrvatske u Europsku uniju. No isto tako, upravo zato svjesni smo nedostataka konstruktivnog i ciljanog javnog dijaloga kao i nedostatka pravih informacijama zbog kojih se otvaraju prostori za manipulaciju ovom temom. A naša uloga kao vodećeg političkog medija u Hrvatskoj ovdje je neosporna.

Kako bismo potakli i razvili pravu diskusiju uz gostovanje eminentnih stručnjaka, te hrvatskim građanima osigurali potrebne informacije temeljem kojih će na predstojećem referendumu moći donijeti ili učvrstiti svoju odluku, posebno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na okrugli stol

Europska unija - budućnost za Hrvatsku - da ili ne?

koji će se održati

u petak, 13. siječnja u 14,00 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb.

Sudionici okruglog stola bit će prof. dr. sc. Nenad Zakošek, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, bivši državni tajnik za europske integracije i saborski zastupnik HDZ-a Andrej Plenković, ministrica vanjskih poslova prof. dr. sc. Vesna Pusić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Darko Grivičić, prof. dr. sc. Mato Kapović, dr. sc Anđelko Milardović i novinar Stojan de Prato, dok će moderator biti zamjenik glavnog urednika Nacionala Vojislav Mazzocco.

Dođite i pitajte ih sve što želite znati o EU. Ulaz je slobodan.

Sudjelujte i vi u raspravi

Nacional, osim toga, poziva sve čitatelje da se odmah uključe u okrugli stol 'EU - budućnost Hrvatske - da ili ne?', na način da ispod teksta ostave pitanja o svemu što žele znati o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Pitanja koja odaberemo biti će postavljena spomenutim ekspertima tijekom održavanja okruglog stola. Osim ispod teksta, pitanja možete postaviti i na našoj Facebook stranici. Rok za postavljanje pitanja je četvrtak u ponoć.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 10.01.12. 14:01

KONAČNO, bravo Nacional


registracija
28/4/10

Zvonko, 10.01.12. 14:03

Kakva smijurija?

Pozovu sve do jednog eurofila i onda traže raspravu! Kakvu raspravu mogu voditi istomišljenici? Možda će oni i ponuditi alternativna razmišljanja ali cilj je sviju isti!

Treba pozvati i neke ljude koji drugačije misle, mada te rasprave smatram već besmislenima! Ne postoji tema, a pogotovo jedna referendumska odluka o izručenju države na upravljanje jednoj drugoj naddržavi, u čijoj se raspravi ne mora osigurati demokratska vrednota suprostavljanja dviju ili više ideja o određenoj temi!

Nek' nam je Bog u pomoći jer sam vjeru u ljude tj. političare davno izgubio!


registracija
17/6/05

torpedo, 10.01.12. 15:09

Odlicno!

Hocete li objavit sazetak rasprave ili zakljucke okruglog stola?


registracija
31/1/10

STTony, 10.01.12. 15:27

Meni je drago što ćemo ući u EU da Zvonko više ne može bez putovnice ući u Hrvatsku osim naravno ovako virtualno.


registracija
17/6/05

torpedo, 10.01.12. 15:32

@Zvonko

Nitko ti ne brani otici u Perkovcevu 2 i tamo osobno ponudit svoja alternativna razmisljanja.


registracija
9/3/10

nostradurus, 10.01.12. 16:06

Bravo nacional "Nacional čvrsto podržava ulazak Hrvatske u Europsku uniju". Tak je. Kad se uništava, idemo na sigurnjak. Jedini koji bi nešto rekao protiv EU je Mate Kapović. A on o EMU uopće nema pojma. A to je najvažniji razlog zašto je ulaz u EU put u siguran bankrot. Puno drugih anti EU argumenata se može lako riječima kontrirati, ali ne i monetarni aspekt.

sites.google.com/site/financijskisustav/europska-unija


registracija
7/3/11

medjimurec, 10.01.12. 17:05

Zvonko ako ti tako smeta Hrvatska u Eu a ti uzmi svoj pasos i kreni u Srbiju , doduse i tamo ces uc u Eu al za 10 do 15 god ..... sretan ti put!


registracija
17/12/10

zmaj, 10.01.12. 17:45

€U nema alternative, tamo pripadamo povijesno, kulturološki...€U smo mi, to smo svi mi, sa najvećim kriminalcima i ubojicama masovnim u cjelokupnoj povijesti čovječanstva, ako ne uđemo gotovi smo, sankcije, NATO bombardiranje.... TU PRIPADAMO, TO SMO I MI!!!

Predsjednik naš novi:
http://www.zaslike.com/files/0f1q9du95h06a5y3t0hj.jpg


registracija
14/11/07

laufer, 10.01.12. 18:55

Izdržali smo laprdanja hadezejaca do izbora, izdržat ćemo i do glasanja ZA EU trabunjanja ovih što zamišljaju da je Hrvatska spoj Švicarske, Norveške i nekog šeikata krcatog naftom, pa da možemo sami i bez ikoga živjeti "kao lordovi".


registracija
1/3/11

Laudate, 10.01.12. 19:21

Na žalost među Hrvatima je uvijek u obilju bilo sluganskog mentaliteta koji stalno traži gospodara s jedne i prepotencije s druge strane koja misli da najbolje sve zna.


registracija
17/12/10

zmaj, 10.01.12. 20:06

Zadnji komentar koji ću napisati, a da je vezan za €U i bit će najkraći mogući jer mi se više stvarno kenja i od €U i od "naših" medija. Pa vi stvarno mislite da će nam ta masonska tvorevina, taj bankarsko-korporativni fašizam, pomoći na bilo koji način??? Pa nemojmo se zajebavat, pa blokirali su nam najbeningniju akciju "Kupujmo hrvatsko" jer kao nije u skladu s tržišnim natjecanjem, konkureciji, ovo-ono... A OK je kad oni upumpavaju 100 milkijardi € i $ u svoje korporacije, banke da ne spominjem, to je normalno, to su kao čisti tržišni mehanizmi...To je SOCIJALIZAM, da, e a kad smo mi u pitanju onda se to zove protekcija, kočenje zdravih neoliberalnih mehanizama itd... Upumpavaju u banke novac poreznih obveznika, tih istih ljudi koje su izbacili na ulicu jer nisu bili u stanu vraćati kredite. Najsvježiji primjer je mađarski premijer Orban koji je malo prčkao po ustavu, mjenjao neke stvari, odjednom je diktator itd.... I što se krije iza te njihove "brige" za mađarsku demokraciju? Navodno je mjenjao i neke elemente u ustavu vezane za valutu i centralnu banku, biće mu je netko iz vlade šapnuo kako je nastao ovaj svjetski dug od 60 000 000 000 000 $ i tko stoji iza njega, pa ih je uhvatila panika, jer jebi ga... Ta ista Mađarska je bila poznata po svojim vrhunskim vinima, da ne kopam sad kako se zovu, i što mislite postoje li više? Naravno da ne postoje jer su ih Francuzi pregazili sa svojim vinima i ovaj se primjer može vezati za bilo koju drugu situaciju, a naša brodogradilišta da ne spominjemo... Pa pogledajte tko nas vuče u tu zajednicu: Sanader, Vesna, Jadranka, Jandroković, Milanović, Josipović... Sve dokazani ljudi, stručnjaci... I još ne daj Bože kad "stvorimo uvjete" za prelazak na € možemo se svi lijepo iz cijele zemlje negdje okupiti i kolektivno se zaletiti u zid glavom i stavit ruke iza leđa! I čvrsto vjerujem da neće proći referendum unatoč silnoj lovi spiskanoj za najprozirniju indoktrinaciju, pa bar su to mogli napravit da liči na nešto, one reklame, mislim stvarno... Moja pokojna baba bi smiksala nešto bolje! Naravno da ćemo teško sami, ali ipak lakše, koliko god kome ovo zvučalo smiješno, nego sa tim zlikovcima, sa demokratskim maskama, koji gdje prođu tu trava ne raste. Naravno da će svak zaokružiti što on želi, ali zapamtite: €U ti ne želi i neće ti pomoći, to su svjetski kriminalci, naši su male bebe prema njima!!! NE U €U, TU NE PRIPADAMO, TU PROPADAMO!


registracija
26/1/08

Rampa, 11.01.12. 10:14

@Zmaj.

Ti propadni ako želiš, ali ja sam ZA EU!

I tako ću i glasati, jer ne želim ostati pusti otok u Europi, i pun mi je kufer više i slovenskih i mađarskih i italijanskih carinika i dosta mi je bahaćenja domaćih političara, ulaskom u EU i njihova će svevlast biti jako ograničena i puna mi je kapa sveprisutnosti i miješanja Crkve u sve pore društva, nadam se da će im EU potkresati pohlepne kandže, itd itd....


registracija
12/1/11

siziff, 11.01.12. 16:57

Vrlo simptomatično da je Crkva sa svojom RURALNO "boračko-rodoljubno-mirovinskom" logistikom protiv ulaska u EU.


Valjda je jasno zašto.

Ako nitko drugi EU će im srediti nadrkane batine i silnu prepotenciju na pravu mjeru, kao šta je sredila DRIVI i još ponekima Po bogoljubima i ostalim na nju sraštenim sijamskim blizancima Drivo bi još dan-danas izazivao rodoljubno-vjerske egzaltacije i zanos i patriotski delirij


registracija
27/8/09

Lujo1, 12.01.12. 22:29

Sve mi se vidi kak je "zmaj, 10.01.12. 20:06" u pravu, a to mi pokazuje i moje poprilično bogato iskustvo u poslovanju s masonima iz EU!
Jadna nam majka - baš ko guske u maglu!


registracija
26/1/08

Rampa, 12.01.12. 23:29

@Lujo1.

A puste li sreće da ostanemo kao pusti otok u Europi!

Ma ionako smo "prebogati", što je bijedna Švicarska za nas, možemo mi i sami, jel da?

Sa 50 milijardi $ duga, razvaljenom ekonomijom, skoro pola mil. nezaposlenih, opljačkanom zemljom i niti 4.5 mil. siromašnih stanovnika?!!

Već vidim da se sve EU zemlje "tresu" od straha od takve "velesile" ako ostanemo van EU!!

Ugrožavamo im prosperitet i egzistenciju svojim ostankom vani!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika