11.01.2012. / 17:53

Autor: Hina

Izrael stavlja van zakona korištenje nacističkih simbola

Izraelski parlament inicijalno je odobrio u srijedu zakone kojima bi se obuzdalo javno korištenje nacističkih simbola nakon što su ultraortodoksni prosvjednici izazvali skandal nazivajući policiju nacistima i noseći odjeću koncentracijskih logora.

Izrael će zabraniti nacističke simboleIzrael će zabraniti nacističke simboleIzraelski parlament inicijalno je odobrio u srijedu zakone kojima bi se obuzdalo javno korištenje nacističkih simbola nakon što su ultraortodoksni prosvjednici izazvali skandal nazivajući policiju nacistima i noseći odjeću koncentracijskih logora.

Četiri prijedloga zakona brzo su prošla prvi od pet krugova glasovanja koliko je potrebno da bi postali zakonima, iako su ih kritičari osudili rekavši da se njima krši sloboda govora.

Zakoni pozivaju na zatvorsku kaznu do godine dana i visoke novčane kazne za svakoga tko bude osuđen za vizualnu ili verbalnu zloporabu simbola kao što su svastika, izraz nacistički ili epiteti vezani za ubojstvo šest milijuna Židova prije i tijekom Drugog svjetskog rata.

Ultraortodoksni Židovi silom pokušavaju nametnuti stroge vjerske propise koji zagovaraju spolnu segregaciju.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 12.01.12. 01:00

Ma kako da ne! Voditi ratove jedno 100 godina...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika