12.01.2012. / 08:28

Autor: Hina

ICTY:

Šešelj nije bio "klinički mrtav"

Šešelj, kojemu se pred Haaškim sudom sudi zbog ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata, nalazi se u bolnici, rekla je u Jelačić, ne preciziravši od čega boluje optuženik

Glasnogovornica Haaškog suda (ICTY) Nerma Jelačić potvrdila je u srijedu da se vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj nalazi u bolnici, ali je opovrgnula izjave njegovog pravnog savjetnika prema kojima je Šešelj bio "klinički mrtav".

Šešelj, kojemu se pred Haaškim sudom sudi zbog ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata, nalazi se u bolnici, rekla je u Jelačić, ne preciziravši od čega boluje optuženik.

"Mogu vam potvrditi informaciju prema kojoj je Vojislavu Šešelju ukazana pomoć" u bolnici, rekla je Jelačić na konferenciji za novinare održanoj u Den Haagu, odgovorivši potvrdno na pitanje novinara o tomu nalazi li se 57-godišnji Šešelj "u ovom trenutku u jednoj nizozemskoj bolnici".

"Stanje Vojislava Šešelja je stabilno, a život mu je izvan opasnosti", rekla je Jelačić, ne želeći precizirati kada je Šešelj točno prebačen iz zatvora, u kojemu se nalazi od 2003., u bolnicu.

Jedan od Šešeljevih sudskih savjetnika, Zoran Krasić, za beogradski B92 u utorak je izjavio kako je optuženik imao srčanih ili tegoba s plućima te da je "gotovo preživio kliničku smrt".

"Moram odbaciti izjave o kliničkoj smrti optuženika", izjavila je Jelačić, dodavši kako je Šešelja u srijedu u bolnici posjetila njegova supruga.

"Vojislav Šešelj ima najbolju skrb koju može dobiti u sklopu nizozemskog sustava zdravstva", rekla je Jelačić, ne preciziravši u kojoj je bolnici hospitaliziran.

U predmetu Šešelj početkom ožujka trebale bi se održati završne riječi.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 12.01.12. 21:44

Mi se vidi da ovaj fuflavi zločinac boluje od MI6 i da bu prošel kak i njegov šef slobo milošević - zna preveć o gadostima i zločinima njezinog kraljevskog visočanstva engleske kraljice kurvetine i zločinke.
Daklem pitanje je samo dana ili tjedna ili mjeseca kad bu ovo govno iznenada krepalo pod nerazjašnjenim okolnostima ili se bu obesil za radijator za kaj su dečki iz MI6 specijalisti!!


registracija
2/1/11

prohujalo, 13.01.12. 05:45

i dok sun svi pakosni na istog ovog Seselja......i sama jesam....ali na jednu ruku mu se i divim.....jedini od nasih(prostor bivse SFRJ) koji svoja uvjerenja ne mijenja.....jedini koji se sam prijavi na Haski sud.......za razliku od svih onih koji dobro iskoristise doba politicke moci.......veliki heroji......a kad trebadose odgovarati....jos vece kukavice......
PS ugledajte se svi bivsi mocnici na njega.....odgovarajte Za svoja dijela ili nedjela.....pojavite se na sudu......ne skrivajte se iza nacije......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika