12.01.2012. / 15:08

Autor: Hina

Rusija zabrinuta:

'Izrael gura SAD u rat s Iranom'

Patrušev je izjavio da još uvijek nema dokaza da bi Iran uskoro mogao izgraditi atomsko oružje

Vladimir Putin (arhiva)Vladimir Putin (arhiva)Rusija strahuje da će Izrael gurnuti SAD u vojni sukob s Iranom koji bi mogao odgovoriti blokiranjem pošiljki nafte iz Arapskog zaljeva, izjavio je za Interfax Nikolaj Patrušev, šeef ruskog Vijeća sigurnosti.

"Postoji vjerojatnost vojne ekalacije sukoba, prema kojemu Izrael gura Amerikance", rekao je Patrušev u intervjuu objavljenom u četvrtak.

"Ne može se isključiti mogućnost da će Iranci biti sposobni provesti svoju prijetnju blokiranja izvoza saudijske nafte kroz Hormuški tjesnac ako budu suočeni s vojnom akcijom", kazao je.

Patrušev je izjavio da još uvijek nema dokaza da bi Iran uskoro mogao izgraditi atomsko oružje.

"Priča o Iranu koji će napraviti atomsku bombu do idućeg tjedna slušamo već puno godina", kazao je dodajući da SAD pokušava svrgnuti iransko vodstvo koristeći "sva raspoloživa sredstva" kako bi pretvorio Iran u "odanog partnera".

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
3/1/10

GULLWING, 12.01.12. 15:39

Kupci Ruskog oružja da dobiju sankcije.


registracija
9/11/09

superhik, 21.01.12. 15:40

Vrlo znakovito da mikro-drzavica koju jedva nadjete na karti "gura" navodno jedinu "super silu" u rat s drzavom koja je od te super sile udaljena nekoliko tisuca kilometara. Odjednom I ispranim mozgovima postaje jasno tko vuce konce, i gdje se nalaze centri moci.
Sada svi polako gledaju drugim ocima na svjetske ratove i tko je iza svega toga bio. Iz ovoga bi moglo izaci I neko pozitivno saznanje, a decenije ispiranja mozga bi mogle pasti u vodu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika