18.01.2012. / 09:49

Autor: Hina

U Vijeću sigurnosti UN-a

Maratonski neuspješna rasprava o Siriji

"Rasprave su trajale više od četiri sata, ali su dotakle tek uvodne paragrafe" teksta, izjavio je zapadni diplomat zemlje uključene u pregovore

IlustracijaIlustracijaRasprave u Vijeću sigurnosti UN-a o ruskom nacrtu rezolucije glede stanja u Siriji trajale su više od četiri sata u utorak navečer a da se članovi Vijeća nisu približili sporazumu, saznaje se od diplomata.

Stručnjaci 15 zemalja članica Vijeća iznijeli su ruski nacrt u trenutku kad je sve više kritika o UN-ovu nedjelovanju glede nasilja u Siriji. Zapadne zemlje protive se ruskom zahtjevu da se podjedanko pripiše nasilje protivnicima i režimu predsjednika Asada. SAD, Francuska i Njemačka upozorile su i prije rasprava da je ruski nacrt neprihvatljiv.

"Rasprave su trajale više od četiri sata, ali su dotakle tek uvodne paragrafe" teksta, izjavio je zapadni diplomat zemlje uključene u pregovore. "Ne nastoji se zapravo prebroditi jaz" između različitih gledišta, prokomentirao je drugi neimenovani zapadni diplomat.

Nakon što su Rusija i Kina stavile veto na nacrt rezolucije UN-a o Siriji u listopadu, Moskva je polovicom prosinca predstavila nacrt rezolucije kojim se osuđuje istodobno vladino i oporbeno nasilje. No, zapadne sile ocijenile su taj tekst previše kukavičkim.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika