19.01.2012. / 19:05

Autor: Hina

Potres jakosti 5,5 stupnjeva pogodio sjeveroistok Irana

Više od 30 osoba ozlijeđeno je u snažnom potresu koji je u četvrtak pogodio sjeveroistočni dio Irana, javila je iranska agencija Farsi.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaViše od 30 osoba ozlijeđeno je u snažnom potresu koji je u četvrtak pogodio sjeveroistočni dio Irana, javila je iranska agencija Farsi.

Potres jakosti 5,5 stupnjeva protresao je tlo u četiri sata ujutro po lokalnom vremenu, a središte mu je bilo oko deset kilometara od grada Nejšabura udaljenog 70 kilometara od svetoga grada Mašad, prenosi iranska novinska agencija IRNA.

Agencija navodi da je potres trajao nekoliko sekundi i bio je najjači u toj području u proteklih deset godina. Nakon glavnog potresa slijedilo je još dvadesetak slabijih podrhtavanja tla.

Lokalni dužnosnik Reza Abasi izjavio je da je prema prvim informacijama u potresu lakše ozlijeđeno 36 osoba u Nejšaburu, gdje je potres izazvao i manje materijalne štete.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika