20.01.2012. / 17:57

Autor: Martina Čizmić

Senat i Kongres odgodili odlučivanje o antipiratskom zakonu

"Jasno je da moramo revidirati naš pristup ovom problemu i vidjeti na koji je način najbolje suprotstaviti se stranim lopovima koji kradu i prodaju američke izume i proizvode", rekao je Smith

Američki Senat odgodio je odlučivanje o spornim zakonimaAmerički Senat odgodio je odlučivanje o spornim zakonimaNakon što je hakerska grupa Anonymous napala nekoliko američkih web stranica pravosudnih organa, a Google pokrenuo peticiju protiv predloženih SOPA i PIPA antipiratskih zakona, američki Senat odgodio je glasovanje o tim zakonima.

Voditelj Senata Harry Reid u službenoj je izjavi rekao kako ne postoji razlog da se o brojnim spornim pitanjima koje je javnost postavila ne raspravi na miru.

"Krivotvorenje i piratstvo stoje američkog gospodarstvo milijarde dolara i tisuće radnih mjesta svake godine, a samo je u filmskoj industriji više od 2,2 milijuna radnih mjesta. Moramo nešto poduzeti kako bi zaustavili tu ilegalnu praksu. Živimo u zemlji u kojoj ljudi s pravom očekuju pravednu naknadu za svoj posao, bez obzira da li radi kao rudar u Nevadi, neovisni glazbenik u New Yorku ili sindikalni radnik na filmskom setu u Kaliforniji", istaknuo je u svojoj izjavi Reid.

Dodao je kako je uvjeren u postizanje kompromisa između svih zainteresiranih strana u sljedećih nekoliko tjedana.

Odgodi se predružio i kongresmen Lamar Smith koji je autor SOPA zakona istaknuvši kako će ozbiljno promotriti sva sporna pitanja.

"Jasno je da moramo revidirati naš pristup ovom problemu i vidjeti na koji je način najbolje suprotstaviti se stranim lopovima koji kradu i prodaju američke izume i proizvode", rekao je Smith.

Vezane vijesti

Hakeri napali britansko ministarstvo unutarnjih poslova

Hakeri napali britansko ministarstvo unutarnjih poslova

Britansko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u subotu navečer da istražuje informacije o cyber napadu skupine Anonymous na njihovu internet… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika