23.01.2012. / 12:12

Autor: Hina

Sirija od Moskve kupuje 36 vojnih trenažnih zrakoplova

Sirija će kupiti od Rusije 36 vojnih trenažnih zrakoplova Jak-130 dok je sirijski režim pod međunarodnim sankcijama zbog nasilja nad prosvjednicima, piše u ponedjeljak ruski dnevnik Kommersant.

Sergej LavrovSergej LavrovSirija će kupiti od Rusije 36 vojnih trenažnih zrakoplova Jak-130 dok je sirijski režim pod međunarodnim sankcijama zbog nasilja nad prosvjednicima, piše u ponedjeljak ruski dnevnik Kommersant.

"Moskva i Damask potpisali su novi ugovor o isporuci 36 trenažnih zrakoplova Jak-130 koji će stupiti na snagu čim Sirija isplati predujam", pišu novine citirajući izvor blizak ruskoj agenciji za izvoz oružja Rosoboronexport.

Vrijednost ugovora iznosi približno 550 milijuna dolara (gotovo 427 milijuna eura), ističe taj izvor.

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov kazao je u srijedu da Rusija prodaje Siriji samo "ono što nije zabranjeno međunarodnim zakonom", nakon što je SAD zatražio u nekoliko navrata od zemalja koje nastavljaju prodavati oružje Siriji da prekinu svoju aktivnost.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika