23.01.2012. / 13:42

Autor: Nacional.hr

'Imate 18 mjeseci prije nego što vaše kune krenu put Grčke'

Ističe kako je samo 29% birača izabralo put u EU, dok se 56% uopće nije udostojilo izaći na biračko mjesto

Kuda idu hrvatske kune?Kuda idu hrvatske kune?Britanski magazin FX-MM koji se bavi financijskim analizama i temama osvrnuo se u svom dnevnom komentaru na jučerašnji referendum o ulasku Hrvatske u EU.

U tekstu koji se prvenstveno bavi rješavanjem dužničke krize i grčkog duga, autor Mark Deans obratio se i hrvatskim građanima.

Ističe kako je samo 29% birača izabralo put u EU, dok se 56% uopće nije udostojilo izaći na biračko mjesto.

"Oni će imati sljedećih 18 mjeseci da se pokaju za svoju lijenost prije nego što njihove porezne kune krenu prema Grčkoj", sarkastično ističe Deans i dodaje "ili možda ne".

Naime, ukoliko Grčka ne postigne dogovor s vlasnicima njenih državnih obveznica o otplati duga, više neće biti kandidat za europsku financijsku pomoć i to prije nego Hrvatska službeno postane članica EU.

Ministri financija zemalja članica EU danas bi trebali u Bruxellesu odlučiti hoće li prihvatiti uvjete koje su pred njih stavile banke i nastaviti spašavati Grčku ili će ju prepustiti sudbini i usredotočiti se na sljedećeg 'pacijenta' u eurozoni.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
26/11/09

CH2710, 23.01.12. 15:35

Glup narod se odlučio za glupu opciju, umjesto da smo se potrudili od naše prirodnim resursima bogate zemlje napraviti raj.

A to bi i uspjelo... samo da smo malo pametniji, puno manje glupi, bahati i mazohistički nastrojeni.


registracija
23/1/12

miki2, 23.01.12. 16:58

znači ti si za to da ostanomo i dalje u ovoj bosanskoj đamahiriji i bosanskoj prčiji?


registracija
23/1/07

boltek, 23.01.12. 17:21

Glupih li engleza. A nikako da izađu iz EU kak im je loše. S obzirom na brakove srodnika u prošlosti nije ni čudo da su degenerirani do daske. Njihova želja da uđemo u paketu sa Srbijom nije ostvarena. Iznevjerili su svoje kumove Karađorđeviće.


registracija
21/2/11

skyway, 23.01.12. 17:34

Sto ce biti s kunom? Mislim, bila bi steta da je zamijenimo, jer ona je nase olicenje i nasa spona, a mi je volimo jer znamo sto je ona...A i zbog cace ne bi bio red, jer znamo koliko se on svojski zalagao da sve bude kako je i bilo.


registracija
4/1/09

miroljubiv, 23.01.12. 20:48

Naša draga gospoda iz Vlade samovoljno su potpisali uvođenje eura bez mogućnosti konzultacije sa narodom,tako da će euro i sva skupoća koja dolazi sa njim veoma brzo biti svakodnevica svima.Neslučajno,već smo sada država drugog ili trećeg reda,jer zašto bi se nas pitalo kad gospoda i naša elita uvijek znaju što je najbolje za nas?


registracija
27/7/09

verina, 24.01.12. 13:41

@CH2710, imali smo 20 godina za to i što smo napravili? Jer, nismo pametniji, ni domoljubni, nego sebični, pohlepni i bahati..pa sad imamo opljačkanu zemlju, opustošenu kao da su Huni prošli njome uzduž i poprijeko.. Eto, to je rezultat samostalnosti i vladanja bez kontrole..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika