25.01.2012. / 20:28

Autor: Nacional.hr

Šok u Saboru: Kalmeta glasao protivno stavu HDZ-a

"Ovaj zakon treba podržati, jer svi moramo dijeliti sudbinu građana. U tom smislu ja ću apsolutno podržati ovaj zakon", rekao je pred svima Kalmeta

Jadranka Kosor i Božidar KalmetaJadranka Kosor i Božidar KalmetaIzjava jednog zastupnika HDZ-a u Saboru izazvala je šok ne samo među zastupnicima i novinarima koji prate sjednice , već i među običnim građanima. Donedavni ministar prometa Božidar Kalmeta ustao se i usred sabornice rekao kako podržava prijedlog vladajuće koalicije o ukidanju povlaštenih mirovina.

Njegova izjava ne bi bila ništa posebno da Kalmetina stranka, HDZ nije neposredno prije toga donio stranačku odluku po kojoj neće podržati predloženo ukidanje. Ni najstariji zastupnici u Saboru ne mogu se sjetiti kada je posljednji put neki zastupnik glasao suprotno odluci stranke.

"Ovaj zakon treba podržati, jer svi moramo dijeliti sudbinu građana. U tom smislu ja ću apsolutno podržati ovaj zakon", rekao je pred svima Kalmeta.

Njegov je istup očito iznenadio i razljutio šeficu stranke Jadranku Kosor koja je zatražila repliku na njegovu izjavu, ali je to učinila prekasno, pa priliku da se 'obračuna' sa svojim zastupnikom u sabornici nije dobila.

Zakon je na kraju izglasan sa 80 glasova za i 12 suzdržanih.

Vezane vijesti

Kalmeta podržava Karamarka

Kalmeta podržava Karamarka

Božidar Kalmeta, koji je danas ponovno izabran za predsjednika zadarskoga Županijskog HDZ-a, izjavio je nakon stranačke Izborne skupštine u Zadru,… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 25.01.12. 21:06

Bravo Bozidare konacno si se opametio i ne slusas bandu.


registracija
12/1/11

siziff, 25.01.12. 21:55

Koja eksivaža!

Neki drugi drugovi drže trenutno ključeve od Remetinca. Nije loše uvući se (malo) u guzu!


registracija
31/1/10

STTony, 25.01.12. 21:55

Kalmeta je inače poznat po tome što dijeli sudbinu naroda hahaha


registracija
11/1/10

fluid, 25.01.12. 22:07

Suglasio se sa izmjenom zakona pa zakasnio na glasovanje !Kako tipično. "Sedma od 9" je konsterirana !Jedna od radilica "Borga"je otkazala poslušnost.Kolektivni um je ugrožen i nužno je podešavanje jedinki-radilica.Borg mora preživjeti da bi i dalje mogao asimilirati druge i drugačije.Naročito--- tuđe !


registracija
1/3/11

Laudate, 25.01.12. 22:28

Počelo je, hvalim Te Bože.

Gospodo zastupnici plaća se prima za razmišljanje, ......u protivnom jeftinije je da u Saboru sjede samo stranački čelnici.


registracija
15/5/09

Fidelito, 26.01.12. 08:14

Provociranje monolitonsti i vodstva stranke prije unutarstranačkih izbora.... biti će zanimljivo. Ovo će oslabiti sedmu od devet, to je bačena rukavica u lice. Po svim HDZ-ovim uzusima i 'dobrim običajima' Kalmeta bi trebao 'izletjeti' iz stranke po kratkom postupku, ali nekako mi se čini da se to ipak, u ovom slučaju, neće dogoditi. Ipak treba čuvati 'monolitnost' stranke (imperije), to jesto onoga što je ostalo.


registracija
16/6/10

nosonja, 26.01.12. 14:10

Laudate sasvim si u pravu. Točno se zna koliko svaka stranka ima glasova.Sastanu se čelnici ,netko nešto predloži, zbroje se ukupni glasovi koliko ima svaki koji je dignuo ruku za prijedlog ...i to je to. Mnogo jeftinije nego da svi dolaze u Sabor,žderu skoro džaba,dnevnice,plaće,mirovine...uhuu ...kolika ušteda!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika