26.01.2012. / 13:17

Autor: Hina

Četvrta ostavka u Programskom vijeću HRT-a

Članica vijeća Viktorija Car svoju je ostavku obrazložila tvrdnjom da je vijeće u proteklih deset mjeseci pokazalo da nije kompetentno provoditi nadzor programa i da nije razumjelo svoju zadaću unapređenja programa na javnoj televiziji i radiju jer su, kako je rekla, važne teme gurane pod tepih

Viktorija Car; Photo: Davor Puklavec/PIXSELLViktorija Car; Photo: Davor Puklavec/PIXSELLPočetak današnje sjednice Programskog vijeća HRT-a obilježila je ostavka još jednog člana tog vijeća, jer je nakon Sanje Ivić, Ante Tomića i Milana Kujundžića, koji je danas predao i službeni ostavku, nenadano ostavku na članstvo podnijela i Viktorija Car, pa to tijelo sada broji sedam umjesto 11 članova.

Iako vijeće po zakonu i dalje može donositi valjane odluke, predsjednica Nada Zgrabljić-Rotar najavila je, nakon što su prihvaćene ostavke četvero članova, da će od saborskog Odbora za informiranje zatražiti popunu vijeća novim članovima.

Članica vijeća Viktorija Car svoju je ostavku obrazložila tvrdnjom da je vijeće u proteklih deset mjeseci pokazalo da nije kompetentno provoditi nadzor programa i da nije razumjelo svoju zadaću unapređenja programa na javnoj televiziji i radiju jer su, kako je rekla, važne teme gurane pod tepih.

Na njezine ocjene reagirala je predsjednica vijeća kazavši da je Car iznijela niz paušalnih i neargumantiranih tvrdnji kojima je željela obazvrijediti rad vijeća. Ponovno se osvrnula na televizijski prilog o Vukovaru, koji je izazvao negodovanje pojednih članova vijeća, te kazala je da je vijeće "otvorilo mogućnost dijaloga s urednikom te da nije imalo namjeru cenzurirati već raspravljati je li bio pravi trenutak da se to tada objavi".

Članovi vijeća Josip Čerina, Petar Lovrić i Josip Jović ocijenili su, pak, da su ostavke pokušaj rušenja vijeća.

"To je plan rasturanja Programskog vijeća i pokušaj ponovne uspostave političke kontrole nad vijećem", ustvrdio je Jović. Smatra da se radi o organiziranom i orkestriranom pokušaju rušenja vijeća jer se sve svodi na izbor glavnog urednika kojemu nije dano da radi te na mišljenju vijeća o jednom televizijskom prilogu.

Vijeće bi u nastavku sjednice trebalo raspravljati o programskom usmjerenju televizije i radija.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika