30.01.2012. / 18:29

Autor: Hina

Video: Snijeg izazvao kaos u Istanbulu

Obilne snježne padaline prekinule su u ponedjeljak zračni i cestovni promet u Istanbulu, a vlasti su građanima savjetovale da zbog prometnog kaosa na gradskim ulicama ne koriste svoje automobile, izvijestili su mediji.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaObilne snježne padaline prekinule su u ponedjeljak zračni i cestovni promet u Istanbulu, a vlasti su građanima savjetovale da zbog prometnog kaosa na gradskim ulicama ne koriste svoje automobile, izvijestili su mediji.

U zračnim lukama turske metropole otkazano je gotovo 200 letova, a mnogi zrakoplovi kasne. Stotine komunalnih radnika trude se očistiti glavne prometne pravce dok stanovnici na svoja odredišta nastoje doći pješice ili pretrpanim sredstvima javnog prijevoza, tramvajima, podzemnom željeznicom ili autobusima.

Promet Bosporom odvija se usporeno zbog gustog snijega i gotovo nikakve vidljivosti. Po vremenskim prognozama snijeg će nastaviti obilno padati u gradu i okolici do utorka popodne.

Tursku je ove godine zahvatila neuobičajeno oštra zima, a za srijedu i četvrtak najavljene su noćne temperature od minus 15 stupnjeva Celzijevih, najniže u posljednjih 25 godina.

Broj žrtava vala polarne hladnoće koji je preko vikenda zahvatio srednju i istočnu Europu u međuvremenu se popeo na 44. Osamnaest ljudi smrznulo se u Ukrajini, deset u Poljskoj, pet ih je poginulo u snježnoj mećavi u Bugarskoj, četvero se smrznulo u Rumunjskoj, kao i po troje u Srbiji i Litvi i jedna osoba u Češkoj. U svim zemljama temperatura se spuštala ispod minus 20 stupnjeva Celzija.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika