02.02.2012. / 12:31

Autor: Nacional.hr

Optima Telekom isplatio kamate na korporativne obveznice

U 2012. očekujemo nastavak pozitivnog trenda poslovanja i rast od 20 posto, priopćili su iz Optime

Matija MartićMatija MartićOptima Telekom isplatio je 22.812.500,00 kuna kamata za 2011. godinu vlasnicima korporativnih obveznica tvrtke. Iznos kamata uplaćen je 27. siječnja 2012. na račun Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) koje će sredstva raspodijeliti na račune vlasnika obveznica.

Kamate na korporativne obveznice isplaćuju se na redovnoj godišnjoj bazi sukladno aranžmanu utvrđenom prilikom izdavanja obveznica. Optima Telekom plasirala je korporativne obveznice na domaće financijsko tržište početkom 2007. kada je prikupljeno 250 milijuna kuna. Sredstva koja su tada prikupljena iskoristila su se za refinanciranje kreditnih obaveza.

"Optima Telekom svojim je poslovanjem opravdao povjerenje ulagača koji su se odlučili uložiti u razvoj tvrtke. Kontinuirani rast tvrtke rezultat je stalnih ulaganja u kvalitetu infrastrukture i povećanju dostupnosti naše tržišno prihvatljive ponude telekom usluga. U 2012. očekujemo nastavak pozitivnog trenda poslovanja i rast od 20 posto ", rekao je predsjednik uprave Optima Telekoma Matija Martić.

Ambiciozno postavljene poslovne ciljeve u Optima Telekomu namjeravaju postići uvođenjem novih tehnološki naprednih usluga te novim investicijama u optičku infrastruktruru. Tome će svakako doprinijeti i dostupnost na teritoriju cijele Hrvatske te ponuda jednostavnih, povoljnih i sadržajno cjelovitih paketa za rezidencijalne i poslovne korisnike.

Vezane vijesti

Linić na turneji traži 1,5 milijardi dolara

Linić na turneji traži 1,5 milijardi dolara

Unatoč svim mjerama štednje koje je nova vlada uključila prilikom izrade proračuna za ovu godinu, činjenica je da Hrvatskoj i dalje nedostaje novca… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika