04.02.2012. / 11:06

Autor: Hina , Nacional.hr

Europa ostaje najveća američka vojna baza

"Ovdje u Europi bit će smješten najveći dio naših vojnih snaga, veći nego drugdje u svijetu", izjavio je ministar obrane tijekom sastanka s američkim vojnicima u njemačkoj zračnoj vojnoj bazi Ramstein

IlustracijaIlustracijaEuropa će i dalje biti mjesto na kojemu će američke snage imati svoje "najvažnije vojne baze" izvan teritorija SAD-a, unatoč novoj strategiji koja prioritet daje Aziji i Bliskome istoku, izjavio je u petak američki ministar obrane Leon Panetta.

"Ovdje u Europi bit će smješten najveći dio naših vojnih snaga, veći nego drugdje u svijetu", izjavio je ministar obrane tijekom sastanka s američkim vojnicima u njemačkoj zračnoj vojnoj bazi Ramstein.

"Našim europskim saveznicima i NATO-u želim jasno kazati kako će naša prisutnost u Europi i dalje biti značajna", kazao je Panetta. Poruku je uputio ministrima obrane na sastanku koji je završen u petak u Bruxellesu. U subotu će isto ponoviti u Muenchenu na konferenciji o sigurnosti.

Oko 81.000 američkih vojnika stacionirana je u Europi, a oko 44.000 je pripadnika kopnenih vojnih snaga.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika