06.02.2012. / 11:57

Autor: Hina

Rusija i Kina odbacuju kritike Zapada zbog veta

Rusija i Kina odbacile su u ponedjeljak kritike zapadnih zemalja na njihovo stavljanje veta na rezoluciju UN-a o Siriji, a ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov ocijenio je reakcije zapada kao "neprilične i histerične".

Sergej LavrovSergej LavrovRusija i Kina odbacile su u ponedjeljak kritike zapadnih zemalja na njihovo stavljanje veta na rezoluciju UN-a o Siriji, a ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov ocijenio je reakcije zapada kao "neprilične i histerične".

"Neki glasovi na Zapadu koji reagiraju na glasovanje u UN-u neprilični su i gotovo histerični", izjavio je Lavrov na konferenciji za tisak i istaknuo kako je "histeričnim izjavama cilj prikriti ono što se događa, činjenicu da u Siriji postoji više izvora nasilja".

Vlasti u Pekingu demnatirale su optužbe da štite sirijski režim i navele da je Kina bila primorana staviti veto na prijedlog rezolucije o Siriji, budući da prije glasovanja nisu riješene nesuglasice u vezi s tekstom rezolucije.

"Nikoga ne štitimo. Branimo pravdu u slučaju Sirije", priopćeno je iz kineskog ministarstva vanjskih poslova. Kina "ne prihvaća optužbe" SAD-a o kinesko-ruskom vetu na rezoluciji o Siriji, navodi ministarstvo.

Nekoliko diplomata i zapadnih stručnjaka ocijenilo je u nedjelju da će dvostruki ruski i kineski veto na rezoluciju o Siriji u Vijeću sigurnosti UN-a ohrabriti predsjednika Bašara al-Asada da nastavi nesmiljenu represiju sirijskih oponenata. Američka državna tajnica Hillary Clinton izrazila je bojazan da Siriji prijeti brutalan građanski rat.

Ovo je drugi put da Moskva i Peking sprečavaju Vijeće sigurnosti da izađe iz gotovo 11-mjesečne tišine o Siriji, tijekom koje je u represiji smrtno stradalo najmanje 6000 osoba.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
2/2/12

zarada12, 06.02.12. 12:04

Želio bi zaraditi novac, a bojiš se razgovora za posao? Želiš slobodu a trebaš stabilan prihod? Želiš zaraditi od doma? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac? Onda imam posao koji ti odgovara. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Sve što ti je potrebno je računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako si zainteresiran/a pošalji mi mail: zaradimopolako @ live.com


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 06.02.12. 12:09

Licemjerna Kina to isto radi sa Tibetom,zato je veto,a Rusija je uvijek bila tajanstvena.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika