07.02.2012. / 10:00

Autor: Hina

Otkrila aferu s Johnom F. Kennedyem

New York Post je ovoga vikenda izvijestio o knjizi u kojoj Alford otkriva sve: "Bila jednom tajna: Moja veza s predsjednikom John F. Kennedyem i nakon nje", koju će izdavačka kuća Random House objaviti u srijedu

Mimi Alford je s 19 godina radila kao pripravnica u Bijeloj kući kada je prvi put srela predsjednika Johna F. Kennedya, što je bio početak 18-mjesečne afere koju je sadašnja baka čuvala u tajnosti dulje od 40 godina.

New York Post je ovoga vikenda izvijestio o knjizi u kojoj Alford otkriva sve: "Bila jednom tajna: Moja veza s predsjednikom John F. Kennedyem i nakon nje", koju će izdavačka kuća Random House objaviti u srijedu.

Post kaže da je primjerak knjige Mimi Alford kupio u jednoj knjižnici na Manhattanu. Alford, koja je kao 19-godišnjakinja radila u Bijeloj kući preko ljeta, bila je u to vrijeme poznata kao Mimi Beardsley.

Nije otkrila tajnu, čak ni svojoj obitelji, sve dok joj ime nije otkriveno prije osam godina kada je objavljena Kennedyeva biografija s dijelovima iz usmene povijesti iz 1964., u kojima se spominje afera.

Alfordin agent Mark Reiter, izjavio je za New York Times 2009. da je bio zapanjen kada je afera izbila na vidjelo u tabloidima te odlučio da ona napiše vlastito viđenje kako bi "preuzela kontrolu" nad pričom.

Alford će dati intervju za NBC News u srijedu navečer.

Prema podacima koje je objavio New York Post, stvar je počela nakon što ju je jedan pomoćnik pozvao na podnevno kupanje u bazenu Bijele kuće, gdje je bio i predsjednik Kennedy. On ju je pozvao na večernje piće.

Među nekim zanimljivijim dijelovima knjige, koje izdvaja NY Post, su tvrdnja Mimi Alford da je bila djevica kada je započela vezu u Bijeloj kući u spavaćoj sobi prve dame, koji je bila na dalekom putovanju. Ona kaže da je Kennedy bio vrlo izravan kod njihovog prvog seksualnog susreta, a nakon toga je naručio da je službenim automobilom odvezu kući.

Alford navodi da ga je uvijek nazivala "gospodine predsjedniče", a on je uvijek zadržao rezerviranost, nikada je ne ljubeći u usta.

Bila je s Kennedyem tijekom kubanske raketne krize. Prema knjizi, kako piše Post, povjerio joj je tijekom svoga obračuna sa Sovjetskim Savezom kako bi: "radije da su moja djeca crvena nego mrtva" (rather red than dead).

Mimi ga je tješila nakon smrti njegovog djeteta, Patricka Bouviera Kennedya. Ona kaže da JFK plakao dok je sjedio s njom na balkonu Bijele kuće i čitao pisma sućuti.

Njihov posljednji sastanak dogodio se sedam dana prije njegova ubojstva u atentatu u Dallasu 1963., kada mu je rekla da se udaje.

New York Post prenosi kako Alford opisuje tu scenu u svojoj knjizi:

"On me je uzeo u naručje i dugo grlio, rekavši: 'Volio bih da su ideš sa mnom u Teksas'. A onda je dodao 'nazvat će te kad se vratim'. Obuzela me iznenadna tuga. 'Sjetite se, gospodine predsjedniče, da ja ulazim u brak'.

"Ja znam to", rekao je i slegnuo ramenima. "Ali ja ću vas svejedno nazvati".

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
12/2/12

bruny, 12.02.12. 21:42

Želio bi zaraditi novac, ali ne želiš ici na razgovore? Želio bi slobodu ali ti je potreban stabilan prihod? Želiš ostati kuci da ti ne izostane zarada?Uciš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac?Onda ti je ovaj posao odgovarajuci.Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-1000$ tjedno. brunoposao683@gmail.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika